- 1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הירקות לעיסה אחידה. בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים. במידה שהבלילה יבשה מדי, מוסיפים 2 כפות מים.
-
- 2. מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן צמחי. צרים קציצות בגודל הרצוי (אם יש לכם סבלנות, הכינו קציצות בגודל כדור פינג פונג) ומטגנים כ-20 שניות מכל צד לקבלת צבע זהוב.
-
- 3. לרוטב: מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שהמנגולד הופך להיות "סמרטוטי". מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס, הלימון הכבוש ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול (אם אתם אוהבים רוטב בעל טעם יותר לימוני, אתם מוזמנים להוסיף מעט מיץ לימון טרי ואפילו עוד לימון כבוש). הרוטב מוכן, ומחכה שתזרקו אליו (בזהירות) את הקציצות. מבשלים יחד כחצי שעה ומגישים.
-
- 4. אם רוצים רוטב פשוט יותר: מחממים סיר ומוסיפים שמן זית. מזהיבים את הבצל על להבה נמוכה עד לקבלת בצל שקוף. מוסיפים את הפפריקה, מעט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. זהו! מבשלים את הקציצות ברוטב. ניתן להוסיף גם קוביות קטנות של תפו"א אחרי הזהבת הבצל.