מתכונים חמים

קציצות עוף במנגולד וחומוס

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות עוף ברוטב מנגולד, חומוס ולימון כבוש

מחשבון המרות

מצרכים

  • 400 גרם חזה עוף טחון
  • 1 קישוא
  • 1 בצל בגודל בינוני
  • 1 תפו"א קטן, קלוף
  • 2 ביצים
  • חצי כוס שיבולת שועל טחונה
  • 2-3 כפות נבט חיטה
  • מלח
  • לרוטב:
  • כף שמן זית
  • 2 חבילות מנגולד, נקי מהשידרה הלבנה שלו, וקצוץ גס
  • חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים/קפואים
  • כפית גדושה לימון כבוש
  • 1 ליטר מים
  • מלח
  • לרוטב פשוט יותר:
  • כף שמן זית
  • 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס דק
  • כפית פפריקה אדומה
  • 1 ליטר מים
  • מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הירקות לעיסה אחידה. בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים. במידה שהבלילה יבשה מדי, מוסיפים 2 כפות מים.
  • 2. מחממים היטב מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן צמחי. צרים קציצות בגודל הרצוי (אם יש לכם סבלנות, הכינו קציצות בגודל כדור פינג פונג) ומטגנים כ-20 שניות מכל צד לקבלת צבע זהוב.
  • 3. לרוטב: מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שהמנגולד הופך להיות "סמרטוטי". מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס, הלימון הכבוש ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול (אם אתם אוהבים רוטב בעל טעם יותר לימוני, אתם מוזמנים להוסיף מעט מיץ לימון טרי ואפילו עוד לימון כבוש). הרוטב מוכן, ומחכה שתזרקו אליו (בזהירות) את הקציצות. מבשלים יחד כחצי שעה ומגישים.
  • 4. אם רוצים רוטב פשוט יותר: מחממים סיר ומוסיפים שמן זית. מזהיבים את הבצל על להבה נמוכה עד לקבלת בצל שקוף. מוסיפים את הפפריקה, מעט מלח ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. זהו! מבשלים את הקציצות ברוטב. ניתן להוסיף גם קוביות קטנות של תפו"א אחרי הזהבת הבצל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully