מתכונים חמים

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד ואגוזים

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות קוואקר שוקולד (צילום: דנה מאירזון)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3/4 1 כוסות שיבולת שועל גסה (אפשר להמיר 1/2 כוס שיבולת שועל בנבט חיטה)
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס אגוזים (מלך/ברזיל/קשיו)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות שומשום מלא
  • 2 כפות פשתן טחון עם 1/4 כוס מים .(במקום ביצה)
  • 1/3 כוס שמן חמניות
  • 1/3 כוס סוכר חום
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה, מלח, קוקוס, שומשום ומערבבים.
  • 3. קוצצים את האגוזים והשוקולד ומוסיפים לתערובת.
  • 4. טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים, מוסיפים לתערובת שמן וסוכר ומערבבים.
  • 5. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות (יש להמנע מערבוב יתר).
  • 6. יוצרים עוגיות, או משטחים את התערובת בתבנית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 8. שומרים בכלי אטום

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully