מתכונים חמים

עוגת סולת ירושלמית

עוגה בטעם ירושלמי אותנטי מכינה אתכם לחגה של העיר שחוברה לה יחדיו

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת סולת ירושלמית של השף יניב לוזון

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת 15 מנות (מנג'טים בגודל 10 סנטימטר):
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס (200 גרם) סולת
  • 1 כוס (80 גרם)קוקוס
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • כף אבקת אפייה (10 גרם)
  • כף סוכר וניל (10 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¾ כוס שמן
  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ לימון
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את המצרכים היבשים. מערבבים בנפרד את המצרכים הנוזליים ומחברים יחדיו.
  • 2. אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים, סוכר ולימון עד שמצטמצם ומגיע למרקם סירופ.
  • 4. מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ. רצוי להגיש עם טחינה גולמית, דבש ו/או סילאן וכדור גלידת וניל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully