עוגת סולת ירושלמית
עוגה בטעם ירושלמי אותנטי מכינה אתכם לחגה של העיר שחוברה לה יחדיו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת 15 מנות (מנג'טים בגודל 10 סנטימטר):
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כוס (200 גרם) סולת
- 1 כוס (80 גרם)קוקוס
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר
- כף אבקת אפייה (10 גרם)
- כף סוכר וניל (10 גרם)
- 4 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- לסירופ:
- 1 כוס מים
- ¾ כוס סוכר
- ½ לימון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את המצרכים היבשים. מערבבים בנפרד את המצרכים הנוזליים ומחברים יחדיו.
- 2. אופים בחום של 150 מעלות למשך 30 דקות.
- 3. בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים, סוכר ולימון עד שמצטמצם ומגיע למרקם סירופ.
- 4. מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ. רצוי להגיש עם טחינה גולמית, דבש ו/או סילאן וכדור גלידת וניל.