פפרדלה עם עוף עגבניות וזיתים
פפרדלה של רון ביאלה, שף מסעדת 'ביאלה'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גרם פסטה פפרדלה יבשה מאיכות טובה
- לרוטב:
- 600 גרם חזה עוף, נקי וחתוך לרצועות דקות
- 10 זיתי קלמטה מגולענים
- מיץ מסונן מ-20 עגבניות שרי ו-2 עגבניות תמר רכות (ניתן להחליף בעגבניות שלמות משימורים איטלקיים)
- 4 שיני שום פרוסות
- חצי פלפל צ'ילי ללא גרעינים, קצוץ
- 10 עלי בזיליקום קרועים
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר עם המון מים ומלח ומבשלים בו את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים.
- 2. מכינים את הרוטב: מטגנים את העוף במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים שום, צ'ילי, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הזיתים ואת העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש. מתקנים תיבול, אם יש צורך.
- 3. מעבירים את הפסטה לרוטב ומבשלים במשך 2-3 דקות. מוסיפים עלי בזיליקום ומעבירים לצלחות הגשה.