תבשיל אורז, מנגולד וחומוס
את תחתית הסיר רפדתי בפיסות של תפוחי אדמה וגזר שתבלתי בכורכום, סתם כי אני אוהבת את זה כבסיס. זה נותן ניחוח וצבע יפה לכל גרגר וגרגר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 11/2 כוסות אורז פרסי שטוף מסונן
- 11/2 כוסות חומוס מבושל מראש
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 תפוחי אדמה פרוסים
- 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות בעזרת קולפן
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור
- 21/4 כוסות מים רותחים
- 1 כפית בהרת
- 2 כוסות עלי מנגולד קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים פרוסות תפוחי אדמה, (5-3 דקות) מכל צד עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר, שום, כורכום, מלח ופלפל ומטגנים (דקה-שתיים).
- 2. מוסיפים לסיר אורז וחומוס ויוצקים מים רותחים. מתבלים בבהרט ומלח, מכסים ומבשלים (20 דקות) אחרי רתיחה על אש קטנה.
- 3. מכבים את האש, מוסיפים את המנגולד ומשהים (10 דקות) מכוסה לפני ההגשה. האדים יבשלו את המנגולד.
- 4. גיוונים והצעות: אם רוצים תחתית קריספית (שלא לומר שרופה) ממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
- 5. מחליפים את המנגולד בתרד.