וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קלתיות כוסמת עם כרוב ואווז

אם חיפשתם מנה מסוגננת, המתאימה מאוד לאירוח או למסיבה, מצאתם אותה. הקלתיות נושאות עליהן בעוז את האווז ומאזנות את טעמו המעושן

מתכון מאת: אגניישקה קרגליקה ואגתה וודג'ה, מערכת וואלה

קלתית כוסמין עם כרוב כבוש. ליאת שניטמן,
קלתית כוסמין עם כרוב כבוש/ליאת שניטמן

מצרכים למתכון

  • לקלתיות כוסמת:
  • 250 גרם כוסמת
  • 2 בצלים קטנים
  • 200 גרם פטריות (רצוי פורצ'יני)
  • 3 ביצים
  • 1 כף קמח
  • מלח, פלפל
  • שמן זית לטיגון
  • לכרוב אדום עם חמוציות:
  • רבע ראש כרוב אדום קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות חמוציות משומרות
  • 6 כפות שמן זית
  • חומץ בן-יין אדום
  • מלח, פלפל שחור
  • דבש
  • פרוסות חזה אווז מעושן

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומסננים את הכוסמת.
  • 2. מרתיחים מים (שתי מידות מים למידה אחת של כוסמת).
  • 3. מבשלים את הכוסמת ומקררים מעט.
  • 4. קוצצים את הבצל והפטריות.
  • 5. מטגנים את הירקות ומתבלים. מוסיפים את הכוסמת ואת הקמח. מוסיפים את הביצים.
  • 6. מרפדים תבנית בנייר-פרגמנט.
  • 7. משטחים את התערובת בתבנית (בגובה 2 ס"מ לערך).
  • 8. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.
  • 9. מכינים את הכרוב הכבוש: מטגנים קלות את השום בשמן-זית.
  • מוסיפים את הכרוב, ומטגנים יחד עד לריכוך הכרוב.
  • 10. מוסיפים חומץ וממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזל. מוסיפים מלח, פלפל, חמוציות ודבש. ממשיכים בטיגון עוד מספר דקות.
  • 11. מרכיבים: קורצים עיגולים בקוטר של 4 ס"מ מתוך קלתית הכוסמת.
  • 12. מסדרים מעל ערימת תבשיל כרוב (בעזרת פורמה, או כף).
  • 13. מקשטים בפרוסת חזה-אווז מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully