וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח קוטיה

מתכון מאת: אגניישקה קרגליקה ואגתה וודג'ה, מערכת וואלה

קינוח קוטיה. ליאת שניטמן,
קינוח קוטיה/ליאת שניטמן

מצרכים למתכון

  • 1 כוס פרג
  • 4 כפות מרגרינה
  • 4 כפות דבש
  • מיץ לימון
  • 1-2 כפות קליפות תפוז מסוכרות
  • 1-2 כפות שבבי שקדים
  • 1-2 כפות תאנים מיובשות
  • 1-2 כפות תמרים
  • 1-2 כפות צימוקים
  • טרטלטים מוכנים או 4 ריבועי פילו בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ

אופן ההכנה

  • 1. אם לא משתמשים בטארטלט מוכן, מכין טארטלט פילו: מניחים ריבוע פילו, מעליו מורחים חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר, עליו עוד עלה פילו, וכך 3-4 שכבות.
  • 2. מכניסים לתבניות מאפין שצופו בחמאה ומהדקים לפי הצורה.
  • 3. אופים כ-7 דקות בחום של 180 מעלות או עד שהפילו זהוב קלות.
  • 4. מכינים את הקינוח: משרים את הפרג במים חמים.
  • 5. מרתיחים במשך כ-20 דקות עד לריכוך.
  • 6. מסננים וטוחנים לקבלת ממרח חלק.
  • 7. מחממים מרגרינה ודבש, מוסיפים את הפרג, ומטגנים.
  • 8. מוסיפים את הפירות כשהם קצוצים ומערבבים.
  • 9. מוסיפים מעט מיץ לימון לטעם.
  • 10. מגישים בתוך טרטלטים או לחלופין מערבבים עם חיטה מבושלת ומגישים בקערה קטנה עם כפית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully