וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארטלט בצק פילו עם מרמלדת תפוז וקרם ברולה

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

טארטלט בצק פילו עם מרמלדת תפוז וקרם ברולה. נמרוד סונדרס
טארטלט בצק פילו עם מרמלדת תפוז וקרם ברולה

מצרכים למתכון

  • לטארטלט:
  • 2 עלי בצק פילו
  • חמאה מזוקקת למריחה
  • למרמלדה:
  • 1 תפוז
  • כוס מים
  • גרידה מחצי לימון
  • כף מיץ לימון
  • 280 גרם סוכר
  • לקרם ברולה:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • 3 חלמונים
  • חצי מקל וניל
  • מעט סוכר חום לשריפה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מרמלדה: פורסים דק במנדולינה או בסכין את התפוז וקוצצים את הפרוסות. מוציאים את הגרעינים ושמים בסיר עם המים, המיץ והגרידה של הלימון. מבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-40 דקות. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהמסה מגיעה ל-105 מעלות או שהיא מקבלת מראה ריבתי. מקררים ומאחסנים עד מס' שבועות בכלי סגור או חודשים בכלי מפוסטר.
  • 2. מכינים קרם ברולה: מביאים את השמנת והווניל לרתיחה. בו זמנית טורפים את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. עושים השוואת טמפרטורות: שופכים מעט שמנת רותחת אל הביצים תוך כדי ערבוב, ואז בהדרגה את כל שאר השמנת. מערבבים היטב, ומקררים על קערה עם מי קרח. אופים בתבניות סיליקון שקעים קטנות מאוד (בקוטר של כ-3 וחצי ס"מ), בתוך תבנית עם מים רותחים, ב- 160 מעלות, עד שהקרם נראה מוצק למחצה (בערך 8 דקות). לאחר האפייה, מצננים ומעבירים את התבנית להקפאה.
  • 3. אופים את דפי הפילו: מניחים על משטח עבודה דף פילו, מורחים עליו חמאה מזוקקת ועורמים עליו עוד דף, שגם אותו מורחים. בעזרת חותכן פיצה חותכים ריבועים בגודל 6X6 ס"מ. מניחים ריבוע על ריבוע באלכסון ודוחפים לתוך תבנית שקעים בקוטר 5 ס"מ. אופים ב-180 מעלות עד להזהבה.
  • 4. מרכיבים את המנה: מוציאים את הקרם מהמקפיא ומחלצים מהתבנית. מפזרים מעל הקרם סוכר חום ושורפים בעזרת מבער עד שהוא הופך לקרמל עדין. מניחים בתוך הטארטלט מעט מרמלדה, ובעזרת כפית מרימים את הקרם מהתבנית ומניחים בתוך הטארטלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully