וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בשר עשיר

מתכון של תמר כהן צדק, שפית מסעדת "קוצ'ינה תמר" למרק בשר עשיר

מתכון מאת: רונית ורד ותמר כהן-צדק, .

מרק בשר. ShutterStock
מרק בשר

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג בשר בקר (צ'ך או שייטל) חתוך לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 2 ראשי סלרי חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית קינמון
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר עמוק שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הכיוונים, כ-2 דקות מכל צד. תוך כדי צריבה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב עד שהבשר צרוב מכל הכיוונים ועטוף בתבלינים.
  • 2. מוסיפים את הירקות החתוכים לסיר ומטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים 2 כוסות יין אדום, מערבבים ומרתיחים עד שמרבית היין מתאדה והוא עוטף את קוביות הבשר.
  • 3. מוסיפים לסיר מים בכמות שתכסה את הבשר ואז מוסיפים אותה כמות של מים שוב, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים כשעתיים. מדי פעם מערבבים את הבשר שבסיר, ואם יש צורך מוסיפים מים נוספים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully