וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה שיפטה

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה

קובה שיפטה. רוני קדר
קובה שיפטה

מצרכים למתכון

  • 4-5 כפות שמן קנולה
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • מעט שומן כבש
  • 1 בצל קצוץ דק מאוד
  • 1/2 צרור (ועד צרור שלם, תלוי בחשק) פטרוזיליה קצוצה
  • מלח דק
  • כף גדושה בהרט
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 חלמון
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס מים רותחים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כוס אפונה (אופציונלי) מבושלת

אופן ההכנה

  • 1. בקערה, מערבבים את כל חומרי הקובה פרט לשמן. נותנים לתערובת לעמוד כ-10 דקות.
  • 2. מן התערובת יוצרים קציצות ארוכות ושמנמנות. דואגים ללוש כל אחת בנפרד בתוך היד לפני שיוצרים צורה.
  • 3. מחממים מחבת ומוסיפים שמן.
  • 4. מטגנים את הקובות כ-2 דקות מכל כיוון עד שמשחימות. אם בחרתם לא להוסיף רוטב, רצוי לכסות את המחבת ולטגן כ-5 דקות נוספות.
  • 5. אם בוחרים להוסיף רוטב, זה הזמן. מוסיפים את רסק העגבניות מהול במים רותחים. מערבבים על ידי נענוע המחבת. מוסיפים מלח ופלפל. מכסים את המחבת ומבשלים על להבה נמוכה כ-5-7 דקות. מי שרוצה, יכול להוסיף אפונה ולהגיש לצד אורז לבן או בתוך לאפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully