מתכונים חמים

קובה במרק סלק

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

קובה סלק (צילום: רוני קדר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למעטפת:
  • 1/2 1 כוס מים מהברז
  • 2 כוס סולת
  • מעט מלח
  • למלית:
  • 400 גרם בשר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • חופן קטן (מ-3-4 ענפים) עלי סלרי קצוצים
  • 2 כפיות בהרט
  • בצל קצוץ דק מאוד
  • למרק:
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4 סלקים בינוניים קלופים, חתוכים לחצי ופרוסים דק
  • 3/4 כוס מיץ לימון
  • כף פלפל שחור גרוס
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • נענע קצוצה מ-3 ענפים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה שמים את הסולת עם המלח ועליה שופכים את המים. מערבבים מעט במזלג עד שהסולת כולה תהיה רטובה. מניחים עשר דקות לנוח.
  • 2. לשים מעט את התערובת של הסולת לאחר עשר דקות מנוחה. אם בשלב זה היא רכה מדי, אפשר להוסיף קצת סולת.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המלית וקורצים עיגולים קטנים.
  • מחלקים את הסולת לחתיכות קטנות (אבל קצת יותר גדולות מהבשר). זכרו - קובה קטנה מעידה על השקעה ואהבה.
  • 4. ממלאים את הסולת בבשר: מניחים את כדור הסולת בשקע שבין כף היד לאצבעות, ולא בתוך כף היד לחלוטין. מרטיבים את אצבעות היד השניה, משטחים את כדור הסולת ומניחים עליו את מלית הבשר. סוגרים בעזרת כל קצוות האצבעות את הסולת ומגלגלים לכדור.
  • 5. מניחים על תבנית משומנת עד שמכניסים את הכדורים למרק. אם מחליטים להשאיר את הכדורים בפריזר מכניסים את התבנית לכשעה ולאחר מכן, אפשר להעביר את הכדורים (שקצת התקשו)מהתבנית, לקופסא (בערימות).
  • 6. מכינים את המרק: בסיר מחממים שמן ומטגנים בו את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הסלק ומערבבים. מוסיפים מלח ו-8 כוסות מים. מביאים לרתיחה של 5 דקות.
  • 7. מנמיכים את האש ומוסיפים מיץ לימון, פלפל וסוכר. מבשלים עוד 30-40 דקות (עד שהסלק מעט מתרכך).
  • 8. מביאים את המרק לביעבוע עדין ומוסיפים את הקובות. לא מערבבים עם כף אלא מזיזים את הסיר כדי לסדר מקום לכל הקובות. מוסיפים את הנענע הקצוצה.
  • 9. מנמיכים שוב את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות.
  • 10. מגישים לצד אורז לבן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully