- 1. בסיר קטן מרתיחים את החלב ומחצית מכמות הסוכר ומעבירים את הנוזל החם לקערה נפרדת.
-
- 2. בקערת המיקסר, מקציפים למשך דקה את החלמונים ושארית הסוכר ומוסיפים לחלב המורתח תוך כדי בחישה.
-
- 3. מניחים את קערת החלב והחלמונים על באן מארי ומבשלים עד הסמכה.
-
- 4. מוציאים את הקערה מהסיר, ומערבבים ביחד עם מחית הנוגט. מכינים ג'לטין נוזלי, מוסיפים, מערבבים ונותנים להתקרר מחוץ למקרר למשך שעה.
-
- 5. מקציפים את מיכלי השמנת מתוקה עד 80% הקצפה ("הקצפה רכה"). מקפלים לתוכה את תערובת החלב. יוצקים לתוך כוסות ומכניסים למקרר למשך שעה.
-
- 6. מעטרים בקצפת, אגוזי לוז קצוצים ומעט סירופ ומגישים.
-
- גיוונים:
- את הטעמים משלבים כאשר הבוואריה מוכנה.
- תות שדה, פסיפלורה או קיווי: מוסיפים 200 גרם תות שדה מעובד בבלנדר וחצי כפית מחוקה של מלח לימון ומערבבים עד קבלת מירקם בעל גוון אחיד.
-
- אגוזים:
- מוסיפים 2 כפות גדושות של נוגט + 2 כפות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) ומקפלים פנימה.
-
- קפוצ'ינו:
- מוסיפים כוס אספרסו קצר + 2 כפות אמרטו ומקפלים פנימה.