וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בוואריה ואגוזי לוז בכוסות "פינגר פוד"

הקינוח המסורתי של השיפודיות בגרסה עדכנית עם שיגועים, שעושים טוב ללב ולקרם

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

קרם בוואריה אגוזי לוז. נמרוד סונדרס
קרם בוואריה אגוזי לוז

מצרכים למתכון

  • (ל- 25 כוסות):
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) חלב
  • 175 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 5 חלמונים
  • 14 גרם ג'לטין (שקית)
  • 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 100 גרם מחית נוגט (ניתן לקנות בחנויות אפיה מתמחות)
  • להגשה:
  • אגוזי לוז קצוצים
  • סירופ שוקולד

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מרתיחים את החלב ומחצית מכמות הסוכר ומעבירים את הנוזל החם לקערה נפרדת.
  • 2. בקערת המיקסר, מקציפים למשך דקה את החלמונים ושארית הסוכר ומוסיפים לחלב המורתח תוך כדי בחישה.
  • 3. מניחים את קערת החלב והחלמונים על באן מארי ומבשלים עד הסמכה.
  • 4. מוציאים את הקערה מהסיר, ומערבבים ביחד עם מחית הנוגט. מכינים ג'לטין נוזלי, מוסיפים, מערבבים ונותנים להתקרר מחוץ למקרר למשך שעה.
  • 5. מקציפים את מיכלי השמנת מתוקה עד 80% הקצפה ("הקצפה רכה"). מקפלים לתוכה את תערובת החלב. יוצקים לתוך כוסות ומכניסים למקרר למשך שעה.
  • 6. מעטרים בקצפת, אגוזי לוז קצוצים ומעט סירופ ומגישים.
  • גיוונים:
  • את הטעמים משלבים כאשר הבוואריה מוכנה.
  • תות שדה, פסיפלורה או קיווי: מוסיפים 200 גרם תות שדה מעובד בבלנדר וחצי כפית מחוקה של מלח לימון ומערבבים עד קבלת מירקם בעל גוון אחיד.
  • אגוזים:
  • מוסיפים 2 כפות גדושות של נוגט + 2 כפות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) ומקפלים פנימה.
  • קפוצ'ינו:
  • מוסיפים כוס אספרסו קצר + 2 כפות אמרטו ומקפלים פנימה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully