אורז הודי ופירות יבשים
עומר מילר, שף מסעדות "שולחן" ו"חדר האוכל" לוקח אתכם למסע בהודו עם קדירה של אורז ופירות יבשים, שכולה טעמים וניחוחות משכרים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כף גיי (חמאה מזוקקת)
- כוס אורז בסמטי מלא
- 3 תרמילי הל שלמים
- מסמר ציפורן
- 1 מקלות קינמון
- כפית כורכום
- 3 משמשים מיובשים
- 1 כף חמוציות
- 2 תאנים מיובשות
- 3 כפות צימוקים
אופן ההכנה
- 1. בסיר מחממים חמאה מזוקקת ומוסיפים את האורז ומעט מלח. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים.
- 2. קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים לאורז. מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מביאים לרתיחה שניה, מכסים ומבשלים 40 דקות.
- 3. פותחים את המכסה ומערבבים מעט. מכסים שוב ומשהים עשר דקות.
- 4. מגישים חם.