וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרשמלו ביתי

מתכון של מירב דוידזון ממסעדת "ושתי"

מתכון מאת: מירב דוידזון, מערכת וואלה

מרשמלו. מירב דוידזון, ספק 500
מרשמלו/מירב דוידזון

מצרכים למתכון

  • 500 מ"ל מים
  • 300 גרם סוכר
  • 50 גרם גלוקוז (אפשר להשיג בכל חנות קונדיטוריה מתמחה, לא לוותר על זה - חיוני למרקם!)
  • 60 גרם חלבון ביצה (שני חלבונים)
  • ג'לטין - 30 גרם אבקה או 6.5 עלים
  • כוס אבקת סוכר
  • כוס קורנפלור מעורבבות היטב

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הג'לטין. את העלים משרים במים קרים, על האבקה שופכים 100 גרם מים ומחכים לספיגה מלאה.
  • 2. שמים מים בסיר קטן עם הסוכר והגלוקוז. מחממים ל 120 מעלות (טיפה אחרי רתיחה, עדיף למדוד טמפרטורה). במקביל מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
  • 3. ברגע שהקצף יציב והסירופ ב-120 מעלות, מוסיפים את הסירופ לחלבון. החלבון רותח, זה הזמן לצרף את הג'לטין לתערובת החמה (אבקה - לשפוך פנימה, עלה - לסחוט ואז להכניס).
  • 4. מקציפים על מהירות גבוהה עד שהתערובת מתקררת (כ- 10 דקות).
  • 5. במקביל מכינים תערובת של כוס אבקת סוכר וכוס קורנפלור מעורבבות היטב. לוקחים תבנית עם שוליים (26 ס"מ) מכסים בנייר אפייה, שופכים חצי מערובת הקורנפלור-אבקת סוכר על נייר האפייה ומפזרים.
  • 6. כשהמרנג התקרר (טיפה יותר מטמפרטורת החדר) שופכים את התערובת על המגש, משטחים ומפזרים מעל את שאר תערובת הסוכר-קורנפלור. מניחים כשעתיים בחדר.
  • 7. פורסים עם סכין לחתיכות בגודל הרצוי. כל חתיכה מפדרים מכל הצדדים בשאריות האבקה ומניחים בכלי אטום. לשמור במקום מוצל וקריר(לא במקרר ולא במקפיא).
  • 8. כשמגישים אפשר לתת חריכה קלה עם ברנר, למי שיש או בשיפוד מעל אש גלויה.
  • * ניתן להעשיר את התערובת עם תוספות טעם : כל תבלין יבש, תמציות טעם, קפה או נוזל אחר, כל עוד לא משנים את המרקם. רעיונות לדוגמה: קפה מרוכז, מיצוי מימי של כל פרי או טעם שרוצים (תה, עשבי תיבול וכה)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully