- 1. מכינים את הג'לטין. את העלים משרים במים קרים, על האבקה שופכים 100 גרם מים ומחכים לספיגה מלאה.
-
- 2. שמים מים בסיר קטן עם הסוכר והגלוקוז. מחממים ל 120 מעלות (טיפה אחרי רתיחה, עדיף למדוד טמפרטורה). במקביל מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
-
- 3. ברגע שהקצף יציב והסירופ ב-120 מעלות, מוסיפים את הסירופ לחלבון. החלבון רותח, זה הזמן לצרף את הג'לטין לתערובת החמה (אבקה - לשפוך פנימה, עלה - לסחוט ואז להכניס).
-
- 4. מקציפים על מהירות גבוהה עד שהתערובת מתקררת (כ- 10 דקות).
-
- 5. במקביל מכינים תערובת של כוס אבקת סוכר וכוס קורנפלור מעורבבות היטב. לוקחים תבנית עם שוליים (26 ס"מ) מכסים בנייר אפייה, שופכים חצי מערובת הקורנפלור-אבקת סוכר על נייר האפייה ומפזרים.
-
- 6. כשהמרנג התקרר (טיפה יותר מטמפרטורת החדר) שופכים את התערובת על המגש, משטחים ומפזרים מעל את שאר תערובת הסוכר-קורנפלור. מניחים כשעתיים בחדר.
-
- 7. פורסים עם סכין לחתיכות בגודל הרצוי. כל חתיכה מפדרים מכל הצדדים בשאריות האבקה ומניחים בכלי אטום. לשמור במקום מוצל וקריר(לא במקרר ולא במקפיא).
-
- 8. כשמגישים אפשר לתת חריכה קלה עם ברנר, למי שיש או בשיפוד מעל אש גלויה.
-
- * ניתן להעשיר את התערובת עם תוספות טעם : כל תבלין יבש, תמציות טעם, קפה או נוזל אחר, כל עוד לא משנים את המרקם. רעיונות לדוגמה: קפה מרוכז, מיצוי מימי של כל פרי או טעם שרוצים (תה, עשבי תיבול וכה)