וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בצל ירוק אפוי

אנטיפסטי קצת אחר. הכי טעים עם יוגורט מתובל בשום ויותר מזה בשמנת בנוסח אייל שני עם צ'ילי וזרעי עגבניות.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

בצל ירוק אפוי בתנור. דנה מאירזון
בצל ירוק אפוי בתנור

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 8 גבעולי בצל ירוק
  • שמן זית
  • מיץ סחוט מ-1/2 לימון
  • מלח ופלפל גרוס
  • לרוטב:
  • גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 צ'ילי קצוץ
  • עגבנייה סחוטה
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. חותכים את הבצלים באורך התבנית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ואופים 10-15 דקות עד שהבצלים רכים ומתחילים להיות חרוכים בחלק הירוק.
  • 3. מערבבים שמנת חמוצה עם צ'ילי, עגבנייה, מלח ושמן זית.
  • 4. מגישים את הבצלים החמים על גבי השמנת הקרה או מזלפים ממנה עליהם.
  • ואפשר גם
  • בצל ירוק, משוח בשמן זית וצלוי על האש, לצד השיפודים.
  • חביתת בצל ירוק – על כל 3 ביצים מוסיפים כוס בצל ירוק קצוץ ו-2 כפות פירורי לחם ומטגנים לחביתה די עבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully