בצל ירוק אפוי
אנטיפסטי קצת אחר. הכי טעים עם יוגורט מתובל בשום ויותר מזה בשמנת בנוסח אייל שני עם צ'ילי וזרעי עגבניות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8 גבעולי בצל ירוק
- שמן זית
- מיץ סחוט מ-1/2 לימון
- מלח ופלפל גרוס
- לרוטב:
- גביע שמנת חמוצה
- 1/2 צ'ילי קצוץ
- עגבנייה סחוטה
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. חותכים את הבצלים באורך התבנית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ואופים 10-15 דקות עד שהבצלים רכים ומתחילים להיות חרוכים בחלק הירוק.
- 3. מערבבים שמנת חמוצה עם צ'ילי, עגבנייה, מלח ושמן זית.
- 4. מגישים את הבצלים החמים על גבי השמנת הקרה או מזלפים ממנה עליהם.
- ואפשר גם
- בצל ירוק, משוח בשמן זית וצלוי על האש, לצד השיפודים.
- חביתת בצל ירוק על כל 3 ביצים מוסיפים כוס בצל ירוק קצוץ ו-2 כפות פירורי לחם ומטגנים לחביתה די עבה.