עוגיות שיבולת שועל וטחינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-45-50 עוגיות:
- 2/3 כוס סוכר חום בהיר
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 60 גרם חמאה רכה
- 1 כוס קמח (הכי טוב 1/2 כוס מלא ו-1/2 כוס לבן)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 11/2 כוסות שיבולת שועל שלמה
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מערבבים סוכר, ביצים, וניל, טחינה וחמאה רכה לתערובת קרמית.
- 3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואת שאר החומרים ומערבבים לעיסה דביקה.
- 4. מעצבים לעוגיות בעזרת שתי כפות או ידיים רטובות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- 5. אופים 10 דקות לעוגיות לעיסות ועוד 15 דקות לעוגיות קשות בסגנון חטיפי גרנולה. מצננים ושומרים בכלי אטום למניעת לחות.
- גיוונים:
- מחליפים חמוציות בצימוקים או במשמשים מיובשים קצוצים.
- מחליפים אגוזים בפיסטוקים או שקדים.