טארט בצל
שהאורחים מצלצלים מהדרך או כשמתחשק להתפנק עם טארט אישי, לצד סלט ירוק: שולפים בצק פילאס (או עלים) מהמקפיא ומרכיבים טארט מהודר, בלי צורך בתבנית מיוחדת, רידוד וריפוד הבצק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- יריעת בצק פילאס באורך 30-25 ס"מ
- בצל סגול פרוס או 1/2 גבעול כרישה פרוס
- מעט טימין (לא חובה)
- לרויאל:
- 1/3 כוס שמנת מתוקה
- 1 ביצה
- מלח, פלפל ואגוז מוסקט
- 2 כפות פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-4 ריבועים שווים וחורצים מסגרת לכל ריבוע.
- 3. מניחים באמצע כל ריבוע כמה פרוסות בצל או כרישה, מתבלים במלח ואם רוצים מעט תימין פרוסות הבצל יתחילו להזהיב בתנור וגם ישמשו במשקולת לבצק.
- 4. מערבבים שמנת, ביצה, מלח, פלפל ומוסקט.
- 5. אופים 10 דקות במהלכן מסגרת הבצק תתרומם והמרכז יהפוך קעור.
- 6. יוצקים מהרויאל על הבצל, מפזרים פרמזן, מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות או עד שמזהיב יפה. מגישים מיד עם סלט.