וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט בצל

שהאורחים מצלצלים מהדרך או כשמתחשק להתפנק עם טארט אישי, לצד סלט ירוק: שולפים בצק פילאס (או עלים) מהמקפיא ומרכיבים טארט מהודר, בלי צורך בתבנית מיוחדת, רידוד וריפוד הבצק.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

טארט בצל. נמרוד סונדרס
טארט בצל

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • יריעת בצק פילאס באורך 30-25 ס"מ
  • בצל סגול פרוס או 1/2 גבעול כרישה פרוס
  • מעט טימין (לא חובה)
  • לרויאל:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט
  • 2 כפות פרמזן מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה. מחלקים את הבצק ל-4 ריבועים שווים וחורצים מסגרת לכל ריבוע.
  • 3. מניחים באמצע כל ריבוע כמה פרוסות בצל או כרישה, מתבלים במלח ואם רוצים מעט תימין – פרוסות הבצל יתחילו להזהיב בתנור וגם ישמשו במשקולת לבצק.
  • 4. מערבבים שמנת, ביצה, מלח, פלפל ומוסקט.
  • 5. אופים 10 דקות במהלכן מסגרת הבצק תתרומם והמרכז יהפוך קעור.
  • 6. יוצקים מהרויאל על הבצל, מפזרים פרמזן, מחזירים לתנור ואופים 20-15 דקות או עד שמזהיב יפה. מגישים מיד עם סלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully