וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי

מקפידים לצלות את העוף תחילה כשהחזה כלפי מעלה ואז – מהפך! הירכיים למעלה והחזה נשמר פנימי לבל יתייבש.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

עוף צלוי. נמרוד סונדרס
עוף צלוי

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • עוף טרי במשקל כ-1/2 1 ק"ג
  • שיניים קלופות וחצויות מראש שום
  • צרור טימין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 עלי דפנה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2. חורצים חריצים בנתחים השונים של העוף ומטמינים בתוכם שיני שום. קושרים בחוט.
  • 3. מורחים את העוף בשמן זית ומתבלים בטימין, מלח ופלפל. מניחים בחלל העוף צרור תימין ועלה דפנה.
  • 4. צולים את העוף 20 דקות כשהחזה כלפי מעלה עד שמזהיב יפה, הופכים וצולים עוד 60-45 דקות (זה תלוי בגודל העוף), כשהירכיים כלפי מעלה.
  • 5. כדי שלא לייבש את העוף (או יותר נכון את חזה העוף, הנתח הראשון שמתייבש) בודקים את מצב העוף אחרי 70 דקות של צלייה – דוקרים את העוף עד הסוף, הוא מוכן כאשר הנוזלים שניגרים ממנו צלולים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully