- 1. קוצצים בצל גס מאוד, מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל.
-
- 2. קוצצים את שיני השום, מוסיפים למחבת ומערבבים.
-
- 3. כשהבצל מזהיב מעט מוסיפים את תערובת הבשר. מקפיצים את הבשר ומערבבים עם הבצל והשום.
-
- 4. מתבלים: מוסיפים למחבת כפית כורכום, פלפל שאטה ופלפל שחור. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים פיסטוקים קצוצים, כפית אריסה וצנוברים קלויים. מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות עד שהבשר מבושל לחלוטין והשומן נמס.
-
- 5. מתבלים את החומוס: שמים את החומוס בקערה, סוחטים פנימה לימון טרי, מלח, פלפל שאטה ואריסה. קוצצים פטרוזיליה טריה.
-
- 6. מרכיבים את המנה: שמים מעט מהפסטו ומורחים על רבע מקוטרה של הצלחת, ברבע השני לימון כבוש, בשלישי אריסה וברביעי מורחים את הטפנד. באמצע יוצקים טחינה גולמית, מעליה מניחים את הבשר ומעליו מפזרים את החומוס. מגישים.