מתכונים חמים

קבב טלה מפורק עם חומוס

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" הנהדרת מירושלים, מכין מנה של קבב טלה אבל לא טורח לקבב אותו, אלא מגיש את בשר הטלה מפורק, יחס עם גרגרי חומוס.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 בצל לבן
  • 2 שיני שום
  • 300 גרם בשר טחון (80% בקר ו-20% טלה ועוד קצת שומן טלה)
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שאטה
  • פלפל שחור
  • 1/4 לימון סחוט
  • 2 כפות פיסטוק קצוץ גס
  • 1 כפית אריסה
  • 2 כפיות צנובר קלוי
  • שמן זית
  • 1/2 1 כוסות חומוס שהושרה 12 שעות ולאחר מכן בושל 40 דקות במים
  • 1/4 לימון סחוט
  • מלח ופלפל
  • מעט פלפל שאטה
  • 1/2 כפית אריסה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טריה קצוצה
  • להגשה:
  • פסטו
  • אריסה
  • ממרח לימון כבוש
  • טפנד זיתים
  • טחינה גולמית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים בצל גס מאוד, מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל.
  • 2. קוצצים את שיני השום, מוסיפים למחבת ומערבבים.
  • 3. כשהבצל מזהיב מעט מוסיפים את תערובת הבשר. מקפיצים את הבשר ומערבבים עם הבצל והשום.
  • 4. מתבלים: מוסיפים למחבת כפית כורכום, פלפל שאטה ופלפל שחור. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים פיסטוקים קצוצים, כפית אריסה וצנוברים קלויים. מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות עד שהבשר מבושל לחלוטין והשומן נמס.
  • 5. מתבלים את החומוס: שמים את החומוס בקערה, סוחטים פנימה לימון טרי, מלח, פלפל שאטה ואריסה. קוצצים פטרוזיליה טריה.
  • 6. מרכיבים את המנה: שמים מעט מהפסטו ומורחים על רבע מקוטרה של הצלחת, ברבע השני לימון כבוש, בשלישי אריסה וברביעי מורחים את הטפנד. באמצע יוצקים טחינה גולמית, מעליה מניחים את הבשר ומעליו מפזרים את החומוס. מגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully