עוף עם קוסקוס ופירות יבשים

עוף עם קוסקוס ופירות יבשים של אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה!

מצרכים

  • ל-2 מנות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 8 שיני שום קצוצות גס
  • 2 כרישות קצוצות גס
  • 6 שוקי עוף
  • חופן חמוציות
  • 3 שזיפים מיובשים חצויים
  • 2 אננסים מיובשים קצוצים
  • חופן צימוקים בהירים
  • 2 כפות מנגו מיובש קצוץ
  • 4 משמשים מיובשים
  • כף צימוקים כהים
  • 2 קוביות ג'ינג'ר מסוכר
  • 1 תרמיל הל פתוח
  • 1 כוכב אניס
  • בקבוק יין אדום
  • כף פפריקה מתוקה
  • לקוסקוס:
  • 2 שקיות קוסקוס
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 8 כפות שמן זית
  • 3 עגבניות פרוסות גס
  • 6 כפות ציר ירקות חם

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם תחתית כבדה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ושום ובוחשים מעט. מוסיפים כרישה.
  • 2. כשהבצל מתרכך מוסיפים את העוף ועל אש גבוהה צורבים להשחמה, מטגנים היטב גם מצדו השני.
  • 3. בינתיים מכינים את הקוסקוס: מעבירים לקערה. מוסיפים פלפל שחור, מלח, שמן זית וסוחטים פנימה את העגבניות.
  • 4. מוסיפים ציר ירקות, מערבבים ומכסים עם מגבת. משאירים בצד מכוסה 10 דקות.
  • 5. במקביל מוסיפים לסיר העוף את הפירות היבשים. חמוציות, אננס מיובש, צימוקים בהירים, מנגו מיובש, שזיפים, משמשים, צימוקים כהים, וג'ינג'ר מיובש ומסוכר, תרמיל הל. מערבבים היטב.
  • 6. מוסיפים כוכב אניס ויין אדום עד לכיסוי התבשיל. מוסיפים פפריקה, מנמיכים את האש ומחכים לפחות שעה.
  • 7. מפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג מניחים על צלחת את הקוסקוס ומניחים מעל את העוף עם הרוטב.
  • אורז בקארי וקוקוס עם פרגיות

  • פילה בקר עם פירות יבשים

  • סיר של כל הלילה

  • גולאש עם שוקי עוף

  • תבשיל עוף ממולא, קציצות וטחולים

  • עופיון ממולא אורז וחומוס

  • עוף בקולה ודבש

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • עוף צלוי עם כרוב ניצנים

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • עוף ממולא בשר

  • עוף צלוי עם פטנט

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully