עוף עם קוסקוס ופירות יבשים
עוף עם קוסקוס ופירות יבשים של אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"
מצרכים
- ל-2 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים גס
- 8 שיני שום קצוצות גס
- 2 כרישות קצוצות גס
- 6 שוקי עוף
- חופן חמוציות
- 3 שזיפים מיובשים חצויים
- 2 אננסים מיובשים קצוצים
- חופן צימוקים בהירים
- 2 כפות מנגו מיובש קצוץ
- 4 משמשים מיובשים
- כף צימוקים כהים
- 2 קוביות ג'ינג'ר מסוכר
- 1 תרמיל הל פתוח
- 1 כוכב אניס
- בקבוק יין אדום
- כף פפריקה מתוקה
- לקוסקוס:
- 2 שקיות קוסקוס
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 8 כפות שמן זית
- 3 עגבניות פרוסות גס
- 6 כפות ציר ירקות חם
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם תחתית כבדה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ושום ובוחשים מעט. מוסיפים כרישה.
- 2. כשהבצל מתרכך מוסיפים את העוף ועל אש גבוהה צורבים להשחמה, מטגנים היטב גם מצדו השני.
- 3. בינתיים מכינים את הקוסקוס: מעבירים לקערה. מוסיפים פלפל שחור, מלח, שמן זית וסוחטים פנימה את העגבניות.
- 4. מוסיפים ציר ירקות, מערבבים ומכסים עם מגבת. משאירים בצד מכוסה 10 דקות.
- 5. במקביל מוסיפים לסיר העוף את הפירות היבשים. חמוציות, אננס מיובש, צימוקים בהירים, מנגו מיובש, שזיפים, משמשים, צימוקים כהים, וג'ינג'ר מיובש ומסוכר, תרמיל הל. מערבבים היטב.
- 6. מוסיפים כוכב אניס ויין אדום עד לכיסוי התבשיל. מוסיפים פפריקה, מנמיכים את האש ומחכים לפחות שעה.
- 7. מפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג מניחים על צלחת את הקוסקוס ומניחים מעל את העוף עם הרוטב.