וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שעועית ואספרגוס

סלט שעועית ואספרגוס של אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה"

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 200 גרם שעועית לבנה מושרית במים למשך לילה
  • 200 גרם שעועית אדומה מושרית במים למשך לילה
  • 1 עלה דפנה
  • 3 ענפי טימין
  • לפירורי לחם מתובלים:
  • 2 שיני שום
  • 100 גרם פנקו
  • 100 גרם פטרוזיליה (כולל הגבעולים)
  • 50 גרם פיסטוק
  • 6 אספרגוסים
  • 1 ביצה
  • עירית קצוצה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • שמן זית
  • עירית קצוצה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים חמים מבשלים שעועית אדומה עם עלה דפנה וטימין עד שמתרככת (כשעה וחצי).
  • 2. בסיר נפרד מבשלים שעועית לבנה עם עלה דפנה וטימין עד שמתרככת (כשעה וחצי).
  • 3. מבשלים ביצה במים רותחים עם מעט מלח ומבשלים על אש נמוכה ב-4-6 דקות.
  • 4. חותכים לאספרגוסים 1/3 מהחלק התחתון הסיבי. מבשלים במים רותחים כמה דקות.
  • 5. מכינים פירורי לחם מתובלים: במעבד מזון טוחנים פנקו, פיסטוקים, פטרוזיליה, שיני שום, פלפל, מלח.
  • 6. מסננים את השעועיות אבל לא שוטפים. מוציאים את הביצה ומעבירים למי קרח. עושים כן גם עם האספרגוס.
  • 7. מרכיבים את המנה: מעבירים לקערה את השעועית הלבנה והאדומה. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, עירית קצוצה, גבעול טימין, מיץ לימון. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
  • 8. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מניחים מעל את האספרגוס, בוצעים את הביצה ומפזרים, מגלפים מעט שבבים של פרמזן, שמן זית, ומפזרים פירורי לחם מתובלים.
  • 9. מגישים מיד.
  • סלט אספרגוס, אגוזים וגבינות

  • סלט ביצים קליל ופשוט

  • סלט סלק, חומוס ופטרוזיליה

  • סלט פנצנלה עם לחם מאתמול

  • סלט פסטה וברוקולי

  • סלט ארטישוק ירושלמי טרי

  • טאבולה ברוקולי ומוצרלה

  • סלט פפאיה מטוגן

  • סלט קוסקוס, עשבי תיבול ופיסטוקים

  • אורז כרובית בלי פחמימות

  • סלט משוויה

  • סלט כרובית

  • חציל קלוי עם דובדבנים וטחינה

  • סלט כרובית צלויה ושעועית מש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully