פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל שעועית עם קציצות בשר

      דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" האגדית מתל אביב עם המתכון שלו לקציצות בשר, המגיעות לצד תבשיל שעועית מושקע, המורכב ממנגולד, לימון כבוש ועגבניות.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • לתבשיל:
      • 1 בצל פרוס דק
      • 3/4 כוס עגבניות טחונות
      • 5 עלי מנגולד קצוצים
      • 1 כף לימון כבוש
      • 2 כוסות ציר עוף/ בקר/מים
      • 2 כוסות שעועית בובס שהושרתה במים לפחות 24 שעות
      • לקציצות:
      • 300 גרם בשר בקר טחון
      • 1/2 בצל קצוץ
      • קליפת לימון מגורדת
      • 1 חלמון
      • 1 חופן כוסברה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל עד לקבלת שקיפות. מגבירים את האש ומוסיפים את עלי המנגולד ומלח, ומערבבים היטב עד שהמנגולד מתרכך ומוציא את כל הנוזלים שלו (מספר דקות).
      • 2. מוסיפים את שעועית הבובס ואת העגבניות הטחונות. מערבבים. מוסיפים את הציר עד לכיסוי ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה.
      • 3. במקביל מכינים את הקציצות: לשים את הבשר יחד עם שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת יציבה. מתבלים במלח פלפל ומכדררים קציצות במשקל של 25 גרם. מעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
      • 4. מוסיפים לתבשיל השעועית לימון כבוש ומסדרים את הקציצות בסיר. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
      • 5. מגישים חם.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -