תבשיל שעועית עם קציצות בשר
דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" האגדית מתל אביב עם המתכון שלו לקציצות בשר, המגיעות לצד תבשיל שעועית מושקע, המורכב ממנגולד, לימון כבוש ועגבניות.
מצרכים
- לתבשיל:
- 1 בצל פרוס דק
- 3/4 כוס עגבניות טחונות
- 5 עלי מנגולד קצוצים
- 1 כף לימון כבוש
- 2 כוסות ציר עוף/ בקר/מים
- 2 כוסות שעועית בובס שהושרתה במים לפחות 24 שעות
- לקציצות:
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 בצל קצוץ
- קליפת לימון מגורדת
- 1 חלמון
- 1 חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל עד לקבלת שקיפות. מגבירים את האש ומוסיפים את עלי המנגולד ומלח, ומערבבים היטב עד שהמנגולד מתרכך ומוציא את כל הנוזלים שלו (מספר דקות).
- 2. מוסיפים את שעועית הבובס ואת העגבניות הטחונות. מערבבים. מוסיפים את הציר עד לכיסוי ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה.
- 3. במקביל מכינים את הקציצות: לשים את הבשר יחד עם שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת יציבה. מתבלים במלח פלפל ומכדררים קציצות במשקל של 25 גרם. מעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
- 4. מוסיפים לתבשיל השעועית לימון כבוש ומסדרים את הקציצות בסיר. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- 5. מגישים חם.