תבשיל שעועית עם קציצות בשר

דיויד פרנקל, שף מסעדת "פרונטו" האגדית מתל אביב עם המתכון שלו לקציצות בשר, המגיעות לצד תבשיל שעועית מושקע, המורכב ממנגולד, לימון כבוש ועגבניות.

מתכון מאת: דיויד פרנקל, מערכת וואלה!

מצרכים

  • לתבשיל:
  • 1 בצל פרוס דק
  • 3/4 כוס עגבניות טחונות
  • 5 עלי מנגולד קצוצים
  • 1 כף לימון כבוש
  • 2 כוסות ציר עוף/ בקר/מים
  • 2 כוסות שעועית בובס שהושרתה במים לפחות 24 שעות
  • לקציצות:
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 בצל קצוץ
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 חלמון
  • 1 חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצל עד לקבלת שקיפות. מגבירים את האש ומוסיפים את עלי המנגולד ומלח, ומערבבים היטב עד שהמנגולד מתרכך ומוציא את כל הנוזלים שלו (מספר דקות).
  • 2. מוסיפים את שעועית הבובס ואת העגבניות הטחונות. מערבבים. מוסיפים את הציר עד לכיסוי ומביאים לרתיחה, מבשלים כשעה.
  • 3. במקביל מכינים את הקציצות: לשים את הבשר יחד עם שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת יציבה. מתבלים במלח פלפל ומכדררים קציצות במשקל של 25 גרם. מעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • 4. מוסיפים לתבשיל השעועית לימון כבוש ומסדרים את הקציצות בסיר. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
  • 5. מגישים חם.
  • קציצות אפויות

  • קציצות בקר עם זיתים שחורים

  • פג'ואדה – תבשיל קדרה של שעועית שחורה ובשרים

  • כדורי בשר יווניים עם אפונה

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • סטייק פרגית בפיתה

  • כולל טוויסט מפתיע: המתכון המנצח של עומר מילר לקבבים על האש

  • שוקרוט

  • שייטל וצנוברים על אורז לבן

  • רוטב בולונז קלאסי

  • סקלופיני לימונה

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • צלעות טלה חשופות בפיסטוקים סילאן ורימונים

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully