וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות "לינזר"

עוגיות עדינות בטעמן, ריחניות ונימוחות, שהכי כיף לאכול מיד כשהן יוצאות מהתנור. אגוזי הלוז הגרוסים מוסיפים את טעמם העמוק והייחודי.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

עוגיות לינזר. נמרוד סונדרס
עוגיות לינזר

מצרכים למתכון

  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון מבושל
  • 250 גרם קמח
  • 50 גרם קורנפלור
  • 50 גרם אגוזי לוז גרוסים
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בצק: מבשלים ביצה קשה, מוציאים את החלמון ומרסקים.
  • 2. מנפים את הקמח, אבקת סוכר וקורנפלור ומניחים בצד.
  • 3. במיקסר בעזרת בוחש הגיטרה מערבלים חמאה כ-2 דקות במהירות בינונית, מנמיכים למהירות לאיטית, מוסיפים חלמון מבושל (קר) ויבשים ומערבבים לזמן קצר, מוסיפים את אגוזי הלוז והקינמון מסיימים את הלישה באופן ידני על גבי שולחן העבודה.
  • 4. מרדדים בין 2 דפי אפיה את הבצק ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • 5. מוציאים מהמקפיא, חותכים לקוביות של 4 ס"מ על 4 ס"מ, מסדרים ברווחים זהים על גבי נייר אפיה ואופים ב-160 מעלות כ-14-15 דקות עד קבלת גוון זהוב.
  • 6. מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון.
  • 7. טיפים: החמאה צריכה להיות כמו "קרם" לפני שמשלבים בה את שאר החומרים במיקסר בתהליך ההכנה. חשוב לא "ללוש" זמן ממושך – אלא זמן קצוב וקצר. השיטה של רידוד בין 2 ניירות אפיה מאפשרת לרדד את הבצק גם כשהוא רך ומעט "דביק" בגמר הלישה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully