מלפפון מוחמץ בוכרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג מלפפונים
- צרור שמיר
- שיניים מחצי ראש שום חתוכות דק
- 1/2 כוס חומץ3%
- 300 מ"ל מים חמים עם כפית מלח
אופן ההכנה
- 1.מכניסים לתוך קופסה/צנצנת גדולה את המלפפונים. מוסיפים את צרור השמיר שלם מבלי לחתוך, את שיני השום והחומץ (ניתן להוסיף או לגרוע חומץ לפי מה שאוהבים).
- 2. נותנים לצנצנצת לעמוד יום אחד במטבח על השיש וביום השני מכניסים למקרר. ביום השלישי מוכן לאכילה.