- 1. שמים בתוך קערה את הקמח.
-
- 2. מוסיפים אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר ומלח.
-
- 3. מוסיפים 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
-
- 4. מעסים ומפוררים את החמאה בתוך הקמח עם היד. במיקסר עם וו לישה ניתן לבצע את אותה פעולה במהירות נמוכה עד שהחמאה נתפסת בבצק.
-
- 5. מוסיפים מים. אם מרגישים שהקמח לא תפס את החמאה ממשיכים ללוש, 10 דקות במיקסר בוו לישה במהירות נמוכה או רבע שעה ביד.
-
- 6. מרדדים את הבצק על משטח עבודה ופותחים אותו בעדינות במערוך לעובי של כ-2 סנטימטר. מקפלים ל-2. ממשיכים לרדד לכיוון החלק הפתוח של הבצק ושוב מקפלים ל-2. הקיפולים הולכים בצורת שתי וערב, פעם אחת מימין לשמאל בפעם השנייה מלמעלה למטה ושוב, מימין לשמאל ומלמעלה למטה. סך הכל מקפלים 4 פעמים, כלומר יוצרים 8 דפים.
-
- 7. נותנים לבצק לנוח במקרר בין חצי שעה לשעה לאחר שעטפנו אותו בניילון נצמד.
-
- 8. לוקחים 50 גרם שנותרו מהחמאה, שצריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא נמסה. מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר, מורחים 25 גרם חמאה ומקפלים ל-2 מרדדים מעט ואז שוב, מורחים 25 גרם חמאה ומקפלים לשניים ולוחצים מעט על הקיפול כדי לשטח. סך הכל 4 קיפולים נוספים. כלומר 12 קיפולים סך הכל. מכניסים את הבצק למנוחה במקרר בניילון נצמד לחצי שעה-שעה על מנת שהחמאה תתקשה.
-
- 9. פותחים בעדינות את הבצק על ידי רידוד במערוך וחותכים אותו ל-8 עד 10 חתיכות. כל חתיכה פותחים במערוך לכדי עלים ריבועיים ויוצרים עיגול בקוטר 20. אם לא מטגנים מיד מפרידים בין העלים בניילון, עוטפים ומכניסים למקפיא.
-
- 10. מנגבים את המחבת בשמן עם נייר סופג ומטגנים 2 דקות מכל צד. אפשר לטגן גם על חמאה- יותר טעים פחות בריא.
-
- 11. מכינים את הרסק: מגרדים עגבניות, מערבבים את כל החומרים לרסק ומוסיפים סחוג כמה שאוהבים. להגשה אסתטית אפשר לשים כפית סחוג באמצע הרסק