- 1. מניחים את הפטל במעבד מזון עם להב מתכת או בכוס מעבד מזון ידני וטוחנים את הפטל עד קבלת מחית חלקה.
-
- 2. מסננים את המחית דרך מסננת ביתית כדי להיפטר מגרעיני הפטל (נכון גם לתערובת פירות יער וגם לתות שדה).
-
- 3. בקערה קטנה יוצקים 5 כפות מים קרים ומפזרים מעל את אבקת הג'לטין. מניחים בצד לפחות 5 דקות. אם עובדים עם דפי ג'לטין, יש למלא מים בגובה 2 ס"מ בכלי שיכיל את עלי הג'לטין בנוחות ומניחים את העלים במים הקרים אחד אחד. יש להניח אותם בצד כחמש דקות ולסחוט את העלים היטב.
-
- 4. מניחים בסיר קטן 250 גרם ממחית הפרי עם הסוכר ומיץ הלימון (או חומץ בלסמי) ומביאים לרתיחה עדינה ביותר. מכפים (מורידים עם כף) בעדינות את הקצף שנוצר וממיסים בפנים את הג'לטין תוך ערבוב מתמיד.
-
- 5. כאשר הג'לטין נמס לחלוטין, מעבירים את תוכן הסיר לקערה של מערבל. את הקערה יש להניח בטמפרטורת החדר עד שהנוזל הגיע לטמפרטורת החדר. מכניסים את הקערה למקרר למשך 5 דקות. לאחר מכן מקציפים (ההקצפה יכולה להימשך גם מעל 10 דקות) עד קבלת מרקם אוורירי ויציב. לבסוף מעבירים לכלי הגשה ושומרים בקירור.