וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יצאו להתאוורר

אחד הדברים שהרבה אנשים ישמחו לאכול בסוף ארוחה טובה הוא קינוח כשר פרווה וקליל, אוורירי ורצוי שיהיה עם מרכיבים טבעיים וטריים

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה

קציפה מפירות טריים. דנה מאירזון
קציפה מפירות טריים

מצרכים למתכון

  • 350 גרם פטל אדום, רצוי טרי, אבל אפשר גם פטל קפוא שהופשר
  • 1 כפית מיץ לימון או חומץ בלסמי
  • 10 גרם ג'לטין צמחי (או 4 דפי ג'לטין)
  • 100 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את הפטל במעבד מזון עם להב מתכת או בכוס מעבד מזון ידני וטוחנים את הפטל עד קבלת מחית חלקה.
  • 2. מסננים את המחית דרך מסננת ביתית כדי להיפטר מגרעיני הפטל (נכון גם לתערובת פירות יער וגם לתות שדה).
  • 3. בקערה קטנה – יוצקים 5 כפות מים קרים ומפזרים מעל את אבקת הג'לטין. מניחים בצד לפחות 5 דקות. אם עובדים עם דפי ג'לטין, יש למלא מים בגובה 2 ס"מ בכלי שיכיל את עלי הג'לטין בנוחות ומניחים את העלים במים הקרים אחד אחד. יש להניח אותם בצד כחמש דקות ולסחוט את העלים היטב.
  • 4. מניחים בסיר קטן 250 גרם ממחית הפרי עם הסוכר ומיץ הלימון (או חומץ בלסמי) ומביאים לרתיחה עדינה ביותר. מכפים (מורידים עם כף) בעדינות את הקצף שנוצר וממיסים בפנים את הג'לטין תוך ערבוב מתמיד.
  • 5. כאשר הג'לטין נמס לחלוטין, מעבירים את תוכן הסיר לקערה של מערבל. את הקערה יש להניח בטמפרטורת החדר עד שהנוזל הגיע לטמפרטורת החדר. מכניסים את הקערה למקרר למשך 5 דקות. לאחר מכן מקציפים (ההקצפה יכולה להימשך גם מעל 10 דקות) עד קבלת מרקם אוורירי ויציב. לבסוף מעבירים לכלי הגשה ושומרים בקירור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully