פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארטיק קפה צמחים, תמרים וקשיו

      הקיץ הזה שוכחים לרגע מארטיקים קנויים ומכינים בבית קרחונים מפירות העונה או מקפה ותמרים. מי שלא אוהב את טעם הקשיו הדומיננטי יכול להחליפו בקרם קוקוס ומי שאוהב את הטעם של קפה אמיתי יכול להשתמש בו במקום בתחליף

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורן גולדפינגר (נמרוד סונדרס)
      אורן גולדפינגר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-2 ארטיקים גדולים או 4 קטנים:
      • 2 כפיות תחליף קפה מצמחים
      • 6 תמרים
      • 1 כוס גדולה חלב סויה
      • לקרם קשיו:
      • 50 גרם קשיו
      • 60 גרם מים

      אופן ההכנה

      • 1. מגלענים את התמרים, מכניסים אותו יחד עם הקפה ומעט חלב סויה ללמעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
      • 2. מוסיפים את יתרת חלב הסויה ומערבבים עד לקבלת שייק.
      • 3. מכינים את הקרם: טוחנים במעבד מזון את הקשיו והמים עד לקרם חלק, בעזרת מקציף ידני או מיקסר מקציפים את הקרם במשך דקה-שתיים. הקרם לא יתפח כמו קצפת אמיתית, המטרה היא לאוורר אותו ולעשותו פחות כבד.
      • 4. מוסיפים את הקרם לשייק, מערבבים ויוצקים לתבניות ארטיק (ניתן להשיג תבניות כאלו בחנויות לכלי בית, ואפשר להשתמש בכוסות פלסטיק קטנים של יין ומקלות ארטיק).
      • 5. מכניסים למקפיא למספר שעות, מוציאים, מניחים את תבנית הארטיק למשך 20 שניות בקערה עם מים חמים על מנת לחלץ את הארטיק, ואוכלים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -