- 1. בקערת פלסטיק מניחים את השעועית, מכסים במים מינרלים ומשרים ללילה.
-
- 2. ביום למחרת מסננים משאריות המים. מעבירים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה עם מעט מלח.
-
- 3. מסננים מנוזלים ומצננים את השעועית.
-
- 4. מעבירים את השעועית הקרה לקערה, מוסיפים 2 כוסות חומץ ומערבבים היטב.
-
- 5. קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לסלט.
-
- 6. לקישוט: פורסים את הביצה ומניחים על הסלט.
-
- סודות מהמטבח
- *וריאציה נוספת היא להוסיף לסלט בצל קצוץ היטב, שסוחטים היטב מנוזלים בכדי להוציא את המרירות שלו. ממליחים אותו במעט מלח ומוסיפים לסלט.
-
- *לאחר חצי שעה יש לבדוק את השעועית. אם היא קשה מאוד יש להמשיך בבישול עד להתרככות.
-
- *את הסלט מגישים קר ולכן צריך לחכות לצינון השעועית והביצה. מעט המתנה עושה טוב לכל המרכיבים ומשפרת את הטעמים, כיוון שבזמן הזה הבצל הירוק נכבש קלות בחומץ.
-
- *המטבח הטורקי ממעט בתיבול אבל ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.