וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיאס: סלט שעועית

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה

סלט שעועית לבנה. נמרוד סונדרס
סלט שעועית לבנה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 צרור בצל ירוק
  • 1/4 ק"ג שעועית אמריקאית לבנה
  • 1 ביצה קשה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת פלסטיק מניחים את השעועית, מכסים במים מינרלים ומשרים ללילה.
  • 2. ביום למחרת מסננים משאריות המים. מעבירים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה עם מעט מלח.
  • 3. מסננים מנוזלים ומצננים את השעועית.
  • 4. מעבירים את השעועית הקרה לקערה, מוסיפים 2 כוסות חומץ ומערבבים היטב.
  • 5. קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לסלט.
  • 6. לקישוט: פורסים את הביצה ומניחים על הסלט.
  • סודות מהמטבח
  • *וריאציה נוספת היא להוסיף לסלט בצל קצוץ היטב, שסוחטים היטב מנוזלים בכדי להוציא את המרירות שלו. ממליחים אותו במעט מלח ומוסיפים לסלט.
  • *לאחר חצי שעה יש לבדוק את השעועית. אם היא קשה מאוד יש להמשיך בבישול עד להתרככות.
  • *את הסלט מגישים קר ולכן צריך לחכות לצינון השעועית והביצה. מעט המתנה עושה טוב לכל המרכיבים ומשפרת את הטעמים, כיוון שבזמן הזה הבצל הירוק נכבש קלות בחומץ.
  • *המטבח הטורקי ממעט בתיבול אבל ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully