וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי מנגולד ממולאים

מנה פופולרית בארוחות שבת כמו גם בארוחת ליל הסדר בקרב יהדות טורקיה

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה

מנגולד ממולא. נמרוד סונדרס
מנגולד ממולא

מצרכים למתכון

  • לכ-20 יחידות:
  • 2 חבילות של עלי מנגולד טריים (כ-20 עלים)
  • 1/2 ק"ג בשר טחון המכיל 70% שפונדרה בקר ו-30% פאלדה כבש (אם אין שפונדרה אפשר להחליף בכתף, הנתח הזול יותר).
  • 1/4 כוס אורז פרסי שטוף היטב
  • 1 בצל בינוני
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף רסק עגבניות גדושה
  • 2 כוסות מים לפי הצורך
  • להגשה:
  • אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

  • 1. משרים את העלים במים פושרים 3 שעות, מסננים ושוטפים היטב. מניחים את העלים בקערה עם מים חמים, מסננים ושוטפים שוב. מנקים את העלים מהחלקים הלבנים והקשים שבקצה.
  • 2. מכינים את המילוי: מערבבים את הבשר יחד עם האורז. מגרדים את הבצל על פומפיה ומוסיפים אותו לתערובת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים הכל ביחד.
  • 3. ממלאים: מניחים כפית מהמילוי במרכז העלה. מקפלים את שולי העלה מהצדדים ואז מתחילים לקפל מהתחתית הקרובה יותר לגוף עד לחלקו העליון עד שנוצרים ממולאים קטנים יחסית.
  • 4. מסדרים בסיר רחב את המנגולד צמוד האחד לשני כדי שלא ייפתחו במהלך הבישול. את הסגירה של העלים מניחים כלפי מטה.
  • 5. בקערה מערבבים היטב שמן, רסק, כוס מים ומלח לפי הטעם. מוזגים מעל למנגולד, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.
  • 6. מחכים חמש דקות שהמנה תצטנן מעט ומגישים על מצע אורז לבן.
  • סודות מהמטבח
  • * כדאי לשטוף את האורז עד שהמים צלולים.
  • * חיתוך הגבעול עשוי ליצור שני עלים מופרדים האחד מהשני. כדי לפתור את החלל המשולש שנותר ביניהם אפשר להניח אותם אחד על השני. אל דאגה, בגלל שהעלה גדול מאוד, הוא יכסה היטב את כל המלית.
  • * לא כדאי לשים יותר מכפית מילוי כיוון שאז הממולאים יצאו גדולים מדי והעלים יתפרקו בבישול.
  • * בכדי למנוע התייבשות העלים בזמן הבישול אפשר לכסות אותם ב-2 עלי מנגולד, כשלצורך זה כדאי לקחת את העלים הפגומים והקרועים ביותר.
  • * לא חייבים לזרוק את הגבעולים, אשפר לקצוץ ולטגן אותם כחלק מהרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully