- 1. מפשירים את דפי הפילו לפי ההוראות.
-
- 2. במקביל, מכניסים למעבד מזון אגוזי מלך, סוכר, קינמון ומים רותחים (בכדי להרטיב את האגוזים). לאחר מספר דקות במיקסר כשהאגוזים קטנים והופכים כמעט לטחונים בגודלם, התערובת מוכנה.
-
- 3. לוקחים 3 דפי פילו ושוטחים על משטח עבודה את דף הפילו הראשון. מברישים אותו היטב בשכבה דקה של מרגרינה ופורשים מעליו את הדף השני. מברישים אותו ושוב, ופורשים עליו את הדף השלישי. כעת שלושת הדפים הפכו לדף אחד עבה עם שכבות מרגרינה.
-
- 4. בקצה העליון של הרבע התחתון של הדף, מניחים פס של תערובת האגוזים זאת בכדי שאפשר יהיה לקפל היטב. מגלגלים את הדף כמו שמגלגלים שק שינה: מלמטה למעלה. ברגע שהקיפול הגיע לתערובת האגוזים, מורחים מעט חמאה או מרגרינה. ממשיכים לקפל ומורחים עוד מרגרינה. כך עד לסיום הקיפול לכדי גליל דק.
-
- 5. חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים. בסוף ישנם שני מגשים עם גלילי בקלאווה ארוכים. את הגלילים שמים במקפיא ל-10 דקות על מנת שהמרגרינה תתקשה ויהיה קל יותר לחתוך. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 6. עם סכין חדה חותכים את הגליל לפרוסות אלכסוניות ברוחב 3 סנטימטר. ממיסים את שארית המרגרינה.
-
- 7. מורחים עם מברשת את שאר המרגרינה על גבי הבצק ומעבירים לתנור. אופים כחצי שעה, הבקלאווה מוכנה כשמזהיבה יפה.
-
- 8. מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר ולימון. נותנים לו להתבשל עוד כשתי דקות לאחר הרתיחה. מצננים את הסירופ ושופכים מעל הבקלאווה החמה (מחצית מהסירופ על מגש אחד ומחצית על השני) כשיוצאת מהתנור.
-
- 9. סודות מהמטבח: כדאי להפשיר את דפי הפילו לפי ההוראות, אם רוצים להיות בטוחים שיפשירו מנסים להפריד אותם. אם נפרדים בקלות סימן שהפשיר.
-
- 10. ריטה מוסיפה את הקינמון באופן הבא: לוקחת מעט קינמון בין שתי אצבעות ובוזקת מעל התערובת רק בכדי שייווצר ניחוח. *אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה למתכון חלבי.
-
- 11. כשממיסים את המרגרינה במיקרוגל חשוב לחתוך אותה לחתיכות כדי שתימס טוב יותר. בנוסף, כדאי להפעיל את המיקרוגל רק למספר שניות בכל פעם בכדי שהמרגרינה לא תישרף או תתיז. * כדאי להיזהר מלשים סירופ חם על בקלאווה חמה- הבקלאווה לא תצא קריספית.