וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטה קלאסית

חג הפסח עומד להסתיים. איך אנחנו יודעים? כי ריח טיגון המופלטות כבר עומד באוויר, לקראת חגיגות המימונה. במיוחד לכבודה, קבלו מתכון למופלטה קלאסית.

מתכון מאת: קובי קלייטמן, מערכת וואלה

מופלטה. דן גורמה-המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, חיפה,
מופלטה/דן גורמה-המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, חיפה

מצרכים למתכון

  • ל-40 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח
  • קורט מלח
  • 50 גרם שמרים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצר בצק רך ולא דביק.
  • 2. מניחים בצד עד שהבצק מכפיל את נפחו, מוציאים ומחלקים ביד משומנת היטב ל-40 כדורים. מניחים את הכדורים המשומנים על מגש בצד להתפחה נוספת.
  • 3. באמצעות אצבעות הידיים פותחים כל כדור על גבי מגש משומן לבצק עגול ודקיק. מחממים מחבת עם תחתית כבדה, מורחים מעט שמן או חמאה ומניחים את המופלטה הראשונה על המחבת. הופכים ושמים מעליה את המופלטה השניה, הופכים את שתיהן ושמים את השלישית, כך עד שנוצר מגדל מופלטות.
  • 4. מגישים עם חמאה ודבש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully