וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתף טלה צלויה עם ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה סגול וסלק

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה

כתף טלה צלויה עם ארטישוק, תפוח אדמה סגול וסלק. יותם רונן
כתף טלה צלויה עם ארטישוק, תפוח אדמה סגול וסלק

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כתף טלה מפורקת מהעצם, לבקש מהקצב שיקשור את הבשר בצורת צלי ארוך ואחיד
  • 8 ארטישוקים ירושלמיים טריים מאד, קלופים
  • 8 תפוחי אדמה סגולים גדולים, שטופים היטב ולא קלופים
  • 4 סלקים קטנים, שטופים היטב ולא קלופים
  • 4 תחתיות ארטישוק, חתוכות לרבעים
  • 1 כף דבש
  • מעט טימין יבש
  • 2+2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית של תערובת תבלינים המורכבת מחלקים שווים של קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי ומוסקט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. בקערה, מערבבים את הארטישוק, 2 כפות שמן זית, מעט טימין יבש ודבש, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית אפייה. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה נוספת יחד עם תפוחי האדמה. אופים את כל הירקות בתנור עד שמתרככים.
  • 3. בעודם חמים, מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בצד. את הסלק אפשר לקלף לאחר שהתקרר. חותכים את תפוחי האדמה, הארטישוק והסלקים לחתיכות גדולות.
  • 4. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • 5. בסיר, חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים עם לימון במשך 3 דקות.
  • 6. מושחים את נתח הטלה ב-2 כפות שמן זית, מפזרים בצורה אחידה את תערובת התבלינים היבשים, מעט טימין, כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים כרבע שעה. פותחים את דלת התנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-130 מעלות. לאחר 2 דקות סוגרים את דלת התנור וממשיכים בצלייה כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 7. להגשה – פורסים את נתח הבשר לפרוסות, מניחים את הירקות בתבנית וביניהם את נתחי הבשר. מחממים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully