- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. בקערה, מערבבים את הארטישוק, 2 כפות שמן זית, מעט טימין יבש ודבש, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית אפייה. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומניחים בתבנית אפייה נוספת יחד עם תפוחי האדמה. אופים את כל הירקות בתנור עד שמתרככים.
-
- 3. בעודם חמים, מקלפים את תפוחי האדמה ומניחים בצד. את הסלק אפשר לקלף לאחר שהתקרר. חותכים את תפוחי האדמה, הארטישוק והסלקים לחתיכות גדולות.
-
- 4. מחממים תנור ל-240 מעלות.
-
- 5. בסיר, חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים עם לימון במשך 3 דקות.
-
- 6. מושחים את נתח הטלה ב-2 כפות שמן זית, מפזרים בצורה אחידה את תערובת התבלינים היבשים, מעט טימין, כפית מלח שטוחה ופלפל שחור לפי הטעם. מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה וצולים כרבע שעה. פותחים את דלת התנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-130 מעלות. לאחר 2 דקות סוגרים את דלת התנור וממשיכים בצלייה כשעתיים. מוציאים מהתנור ומצננים.
-
- 7. להגשה פורסים את נתח הבשר לפרוסות, מניחים את הירקות בתבנית וביניהם את נתחי הבשר. מחממים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ומגישים.