הקניידלך של קיבוץ גדות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-30 כופתאות:
- 6 ביצים מופרדות
- 6 כפות שמן
- צרור שמיר קצוץ
- 1/2 כפית מלח
- 6 כפות גדושות קמח מצה (ולא, זו לא טעות)
- מים לפי הצורך
- 1 כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
- 1. בקערה, מקציפים את החלבונים לקצף קשה.
- 2. מערבבים בקערה נפרדת את החלמונים, השמן, השמיר והמלח.
- 3. מוסיפים לקצף החלבונים לסירוגין ובתנועות קיפול את בלילת החלמונים ואת קמח המצה עד שמתקבלת עיסה אוורירית.
- 4. בסיר גדול מביאים לרתיחה מים. מתבלים אותם באבקת המרק.
- 5. בידיים רטובות ובעדינות צרים מהעיסה כדורים בגודל פינג פונג ומשליכים למים הרותחים.
- 6. מבשלים במשך כחמש דקות. במהלך הבישול צפות הכופתאות על פני המים.
- 7. מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומגישים בתוך מרק עוף.