קדירת שעועית לבנה עם בשר
אצלנו בכפר גידלו מגוון גדול של קטניות ולכן תמיד היו תבשילי קטניות על השולחן, בעיקר בחורף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
 - 1/2 ק"ג שעועית לבנה קטנה שהושרתה במים למשך כל הלילה
 - 2 בצלים קטנים קצוצים דק
 - 2 שיני שום
 - 1/2 ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות גסות
 - 2 כפות רכז עגבניות
 - 2 ליטר מים
 - 1/4 כוס שמן זית
 - מלח פלפל
 
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם שמן צורבים וסוגרים את קוביות הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים כמה דקות.
 - 2. מוסיפים את השעועית, מטגנים כ- 2-3 דקות נוספות כדי שהמיצים יספגו.
 - 3. מוסיפים מים ומערבבים לרתיחה.
 - 4. מדללים את רכז העגבניות במעט מים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל.
 - 5. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעתיים.
 - מומלץ להגיש עם אורז ואיטריות.
 
