סלט חומוס ונענע
השף יוסי שטרית מכין לכם סלט מזרחי שהוא כולו שילוב של מרכיבים כבדים וקלילים: מצד אחד, גרגרי החומוס הנימוחים והמכבידים, ומצד שני - הנענע הטרייה שגורמת לניחוח מקליל ומרענן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים, סנפרוסט (400 גרם)
- 2 זוקיני פרוסים דק לאורכם
- 1 חופן עלי נענע
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 שורש פטרוזיליה, מגולף דק בעזרת קולפן (ומקורר במי קרח ל-10 דקות) לא חובה
- 1 כף מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס גס
- 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
- 20 עגבניות שרי חצויות
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם מים רותחים חולטים את הזוקיני כ-30 שניות. מעבירים למי קרח ומשם לקערת ערבוב.
- 2. בסיר נפרד מבשלים את גרגרי החומוס כ-10 דקות. מוציאים ומעבירים למים קרים לחצי דקה.
- 3. במקביל, מוסיפים לקערה עם הזוקיני את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון ומוסיפים את גרגרי החומוס.
- 4. מערבבים קלות ומגישים.