מתכונים חמים

סלט חומוס ונענע

השף יוסי שטרית מכין לכם סלט מזרחי שהוא כולו שילוב של מרכיבים כבדים וקלילים: מצד אחד, גרגרי החומוס הנימוחים והמכבידים, ומצד שני - הנענע הטרייה שגורמת לניחוח מקליל ומרענן.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, אולפני הרצליה
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/2 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים, סנפרוסט (400 גרם)
  • 2 זוקיני פרוסים דק לאורכם
  • 1 חופן עלי נענע
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 1 שורש פטרוזיליה, מגולף דק בעזרת קולפן (ומקורר במי קרח ל-10 דקות) – לא חובה
  • 1 כף מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים חולטים את הזוקיני כ-30 שניות. מעבירים למי קרח ומשם לקערת ערבוב.
  • 2. בסיר נפרד מבשלים את גרגרי החומוס כ-10 דקות. מוציאים ומעבירים למים קרים לחצי דקה.
  • 3. במקביל, מוסיפים לקערה עם הזוקיני את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון ומוסיפים את גרגרי החומוס.
  • 4. מערבבים קלות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully