וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט חומוס ונענע

השף יוסי שטרית מכין לכם סלט מזרחי שהוא כולו שילוב של מרכיבים כבדים וקלילים: מצד אחד, גרגרי החומוס הנימוחים והמכבידים, ומצד שני - הנענע הטרייה שגורמת לניחוח מקליל ומרענן.

מתכון מאת: יוסי שיטרית, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 1/2 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים, סנפרוסט (400 גרם)
  • 2 זוקיני פרוסים דק לאורכם
  • 1 חופן עלי נענע
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 1 שורש פטרוזיליה, מגולף דק בעזרת קולפן (ומקורר במי קרח ל-10 דקות) – לא חובה
  • 1 כף מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים רותחים חולטים את הזוקיני כ-30 שניות. מעבירים למי קרח ומשם לקערת ערבוב.
  • 2. בסיר נפרד מבשלים את גרגרי החומוס כ-10 דקות. מוציאים ומעבירים למים קרים לחצי דקה.
  • 3. במקביל, מוסיפים לקערה עם הזוקיני את כל חומרי הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון ומוסיפים את גרגרי החומוס.
  • 4. מערבבים קלות ומגישים.
  • אורז לבן עם אגוזים וחומוס

  • מרק חומוס עם פסטו פטרוזיליה

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • כרשה צלויה במחבת

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • סלט תפוחי אדמה יווני

  • כרובית צלויה עם יוגורט

  • סלט "כל העגבניות"

  • מסבחה אפונה ירוקה ונענע

  • סלט חיטה ושעורה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • תבשיל גרגירי חומוס פיקנטי

  • רביולי קראנץ'

  • סלט ביצים עם בצל מטוגן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully