וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פחזניות קלאסיות – מתכון בסיסי

פחזניות צרפתיות אמתיות מבצק רבוך של השף שי דובלרו

מתכון מאת: שי דובלרו, מערכת וואלה

פרוטיפרולים אחרי מילוי. אפיק גבאי
פרוטיפרולים אחרי מילוי

מצרכים למתכון

  • 10-12 פחזניות:
  • 1/2 כוס +כף (130 גרם) חלב
  • 1/2 כוס +כף (130 גרם) מים
  • 120 גרם חמאה
  • 1/4 כף (5 גרם) מלח
  • כף (20 גרם) סוכר
  • 1/4 1 כוסות (170 גרם) קמח
  • 3 (200 גרם) ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את החלב, המים, החמאה, המלח, והסוכר לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 2. מרגע שהנוזלים רתחו מוסיפים את כל כמות הקמח בבת אחת ומערבבים היטב עם כף עץ כדי למנוע היווצרות גושי קמח. בהתחלה המסה מימית ולאט לאט מתחיל להיווצר בצק. הקמח צריך לספוג את כל הנוזלים והחמאה. מבשלים את המסה כ-4-5 דקות על אש קטנה על מנת לייבש אותה.
  • 3. בשלב זה מעבירים את מסת הפחזניות (ללא הביצים) למיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. יש אפשרות לבצע זאת ללא מיקסר אבל זה מאד קשה. בשלב זה מדובר בבצק שעדיין חסר בו נוזלים וכאן נכנסות הביצים לתמונה.
  • 4. כאשר מסת הבצק התקררה מעט (כ- 60 מעלות) וקערת המיקסר כבר אינה רותחת, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה בהדרגתיות. את שתי הביצים הראשונות אפשר להוסיף ללא חשש אבל מאחר ואנו לא יודעים עד כמה ?ייבשנו? את מסת הבצק הביצה השלישית היא אופציונאלית.
  • לכן מבצעים בדיקה קטנה:
  • מעבירים בין האצבעות, האגודל והאצבע, את מסת הפחזניות. כאשר המסה נשארת חוטית בין האצבעות סימן שהיא מוכנה. במידה ולא נוצר "חוט" של בצק והוא נקרע יש להוסיף עוד ביצה. במקרה ההפוך אפשר להוסיף מעט קמח אבל זו אופציה שאינה מומלצת מאחר והקמח שנוסיף בשלב זה לא עבר את תהליך הבישול וזה גורם לבצק להתרומם פחות.
  • 5. מכינים תבנית עם נייר אפייה או עם משטח סיליקון. את הבצק המוכן מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פחזניות לפי צורה וגודל רצויים. חשוב להשאיר רווח של 2-3 ס"מ בין הפחזניות מאחר והן גדלות בעת האפייה. אם נוצר לנו שפיצים מהזילוף (בד?כ בגלל שימוש בצנתור משונן) יש לעבור עם כפית טבולה במים על השפיצים אחרת הם יישרפו באפייה.
  • 6. אפיית הפחזניות נעשית בשני שלבים:
  • 1. מחממים מראש תנור ל 180-190 מעלות. אופים בתנור, עם עדיפות לתכנית טורבו, בטמפרטורה גבוהה.
  • 2. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות. הדרך הבטוחה ביותר לדעת מתי אפשר לעבור לשלב השני של האפייה היא בעזרת צבע הפחזניות: ברגע שהן מגיעות לצבע חום זהוב בהיר מורידים את התנור ל-160 מעלות.
  • 7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully