מרק טרטור סלק ולימון
בגרסה הקלאסית של מרק היוגורט הצונן יש מלפפון ירוק, כאן סלק! השום מורגש היטב וכדאי לשחק עם תיבול של פלפל חריף ועשבי תיבול לטעמכם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 ליטר יוגורט כבשים
- 4 סלקים מבושלים (יש כאלה שנמכרים בוואקום)
- 1 שן שום כתושה
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- 2 כפות אגוזי מלך או פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הסלקים לקוביות קטנות.
- 2. מערבבים את הסלק עם יוגורט ושאר חומרי התיבול ומגישים עם קוביות קרח או מצננים היטב שעה.
- 3. מגישים קר מאוד עם אגוזים או פיסטוקים לקישוט.