- 1. להכנת הבצק: שמים בקערה קמח, שמרים וחלב ומערבבים היטב.
-
- 2. מכסים את הבלילה ביריעת בד או מגבת נקייה ומתפיחים כשעתיים עד שהבלילה נראה כמו בצק של פנקייק.
-
- 3. משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ומחממים. יוצקים מעט מן הבלילה למחבת, כך שמתקבל עיגול דק (קוטר של כ-10 ס"מ).
-
- 4. מטגנים צד אחד עד להזהבה. לא הופכים ומעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הכמות ומצננים.
-
- 5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מניחים כף גדושה של מלית במרכז כל חביתית על גבי הצד שלא טוגן. מדביקים את השוליים בעזרת אצבע לחה לקבלת צורת סהרון.
-
- 6. מטגנים את החביתיות משני הצדדים במעט חמאה לכדי הזהבה או מורחים תבנית בחמאה, מניחים את הקטאייף ומברישים בחמאה. מכניסים לתנור המחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות.
-
- 7. מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ נעשה סמיך. מסירים מהאש וסוחטים חצי לימון.
-
- 8. יוצקים סירופ סוכר לצלחת עמוקה וטובלים בו את החביתיות בזו אחר זו.