וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קטאייף

מתכון מאת: מערכת וואלה

צילום: דרור פיקלני, עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • לבצק:
  • 1כוס קמח מנופה
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כוס חלב
  • למלית:
  • 1 כוס (200 גרם) אגוזי מלך ושקדים קצוצים גס
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • אפשר למלא את הקטאייף ב-200 גרם גבינת עיזים או מוצרלה מגורדת
  • מעט חמאה לשימון המחבת וטיגון
  • סירופ סוכר:
  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: שמים בקערה קמח, שמרים וחלב ומערבבים היטב.
  • 2. מכסים את הבלילה ביריעת בד או מגבת נקייה ומתפיחים כשעתיים עד שהבלילה נראה כמו בצק של פנקייק.
  • 3. משמנים מחבת טפלון במעט חמאה ומחממים. יוצקים מעט מן הבלילה למחבת, כך שמתקבל עיגול דק (קוטר של כ-10 ס"מ).
  • 4. מטגנים צד אחד עד להזהבה. לא הופכים ומעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הכמות ומצננים.
  • 5. מערבבים יחד את כל חומרי המלית. מניחים כף גדושה של מלית במרכז כל חביתית על גבי הצד שלא טוגן. מדביקים את השוליים בעזרת אצבע לחה לקבלת צורת סהרון.
  • 6. מטגנים את החביתיות משני הצדדים במעט חמאה לכדי הזהבה או מורחים תבנית בחמאה, מניחים את הקטאייף ומברישים בחמאה. מכניסים לתנור המחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות.
  • 7. מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מצטמצמים והסירופ נעשה סמיך. מסירים מהאש וסוחטים חצי לימון.
  • 8. יוצקים סירופ סוכר לצלחת עמוקה וטובלים בו את החביתיות בזו אחר זו.
  • מתכון ביתי של קטאייף, ממתק ערבי לימי הרמדאן, ובכלל

  • עטאייף בצלק במילוי שקדים אגוזים וקינמון

  • מעמולים במילוי אגוזים וקינמון

  • בקלאווה במילוי פיסטוק

  • רוזלך בננה לוטי

  • סופגניות יוגורט מהירות

  • מיני דונאטס

  • לחם קופים בטעם קפה

  • עוגיות שקדים ודבש

  • ספינג' של יונית צוקרמן

  • מאפינס אגסים ואגוזים

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • צ'ורוס טבעוני

  • סופגניות בירה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully