עוף שלם ממולא אורז וקטניות
כל מה שתכניסו לעוף, יקבל לא רק את הטעם של ביתו החדש, אלא גם מעטפת שתאפשר לו להתבשל בשקט, בנחת. ומה עוד מסתתר בפנים? הרבה כל טוב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- למילוי:
- 1 חופן ערמונים שלמים
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק ומטוגנים
- 10 שיני שום שלמות
- 1/2 1 כוסות אורז עגול
- 1/2 כוס עדשים ירוקות מבושלות
- 1 חופן קוביות דלעת קטנות
- 2 כפות שמיר טרי קצוץ
- שמן זית
- מלח, פלפל
- תערובת למריחה על העוף:
- קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף מלח דק
- כפית פלפל שחור
- 3/4 כוס שמן זית
- 5 ענפי טימין
אופן ההכנה
- 1. בסיר עם הרבה מים מבשלים את האורז במשך 5-10 דקות.
- 2. בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את העוף.
- 3. מערבבים יחד את כל מרכיבי התערובת למריחת העוף.
- 4. מניחים את העוף, עם החזה כלפי מטה, בתבנית אפייה ומברישים אותו בתערובת התבלינים.
- 5. מניחים מעל העוף נייר אפייה ומכסים את התבנית כולה בנייר אלומיניום.
- 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשעה.
- 7. פורסים ומגישים חם.