סקלופינה עגל בלימון וארטישוק
לא רבים הקצבים שמוכרים עגל חלב במחוזותינו, אבל אלו שמוכרים ישמחו לפרוס לכם סקלופינות דקות שאותן דופקים לפרוסות דקות יותר, בדרך לארוחת ערב איטלקית מענגת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג סקלופינה עגל חלב פרוס דק ודפוק
- 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 3 שיני שום קצוצות
- 400 גרם ארטישוק משומר פרוס לרבעים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס יין לבן
- קמח לקימוח
- כף פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את פרוסות העגל ומנערים משאריות קמח. מניחים בצד.
- 2. במחבת גדולה מחממים חצי מכמות המרגרינה. מטגנים קלות כל פרוסה משני צדדיה.
- 3. מוסיפים יין ומיץ לימון. הופכים שוב את פרוסות העגל ונותנים להן להתבשל קלות. מוציאים לצלחת הגשה.
- 4. מוסיפים לרוטב במחבת את הארטישוק ושארית המרגרינה, ממליחים ומפלפלים. מקפיצים קלות ומערבבים.
- 5. יוצקים על הסקלופינה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.