פילאף של אורז מלא ודלעת
עם צבע כתום משגע, טעם מתקתק ומרקם ממכר, הדלעת מצוינת לכל תבשיל ומרק. אבל לא רק. אורלי פלאי-ברונשטיין עם מתכון מנצח למנה נפלאה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 1 כוסות אורז בסמטי מלא
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 2 כוסות מים רותחים
- מלח
- 2 כוסות קוביות דלעת גדולות
- 3 עלי מנגולד קצוצים גס
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את האורז במים זורמים ומשרים אותו חצי שעה בקערה עם מים קרים. מסננים.
- 2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל ודלעת ומאדים 5 דקות עד שמזהיבים. מוסיפים אורז ומאדים אותו 3 דקות. יוצקים מים רותחים ומוסיפים מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.
- 3. מוסיפים את המנגולד ומבשלים עוד 3 דקות. מגישים חם, כארוחה צמחונית או כתוספת.
- 4. תוספות אפשריות להגשה: קליפת לימון מגוררת, עגבנייה קצוצה, יוגורט, טחינה, אגוזים או שקדים קלויים, סויה או טריאקי.