וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילאף של אורז מלא ודלעת

עם צבע כתום משגע, טעם מתקתק ומרקם ממכר, הדלעת מצוינת לכל תבשיל ומרק. אבל לא רק. אורלי פלאי-ברונשטיין עם מתכון מנצח למנה נפלאה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

פילאף אורז עם דלעת ומנגולד. נמרוד סונדרס
פילאף אורז עם דלעת ומנגולד

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי מלא
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 2 כוסות מים רותחים
  • מלח
  • 2 כוסות קוביות דלעת גדולות
  • 3 עלי מנגולד קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את האורז במים זורמים ומשרים אותו חצי שעה בקערה עם מים קרים. מסננים.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל ודלעת ומאדים 5 דקות עד שמזהיבים. מוסיפים אורז ומאדים אותו 3 דקות. יוצקים מים רותחים ומוסיפים מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה.
  • 3. מוסיפים את המנגולד ומבשלים עוד 3 דקות. מגישים חם, כארוחה צמחונית או כתוספת.
  • 4. תוספות אפשריות להגשה: קליפת לימון מגוררת, עגבנייה קצוצה, יוגורט, טחינה, אגוזים או שקדים קלויים, סויה או טריאקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully