קדרת בקר

מתכון מאת: יוסי שטרית, מערכת וואלה!
(צילום: צילום, עריכה והפקה: prima films)

מצרכים

  • 1/2 1 ק"ג בשר לחי עגל חתוך לקוביות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 20 בצלצלי פנינה קלופים
  • 1 כוס פול יבש מושרה לילה
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 6 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
  • 2 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים גס
  • 3 בצלים חתוכים לארבע
  • מלח, פלפל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 1 ליטר ציר עוף חום
  • 2 כפות כמון
  • מים
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מבשלים את נתחי הבשר יחד עם הגזר, רבעי הבצל והסלרי במשך שעה לפחות.
  • 2. מסננים את הבשר ולקרר.
  • 3. לאחר הקירור חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
  • 4. מכניסים את הבשר לסיר. מוסיפים בצלצלים, שום, ארטישוק ירושלמי ופול. מכסים בציר עוף, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים לאש נמוכה ולבשל עוד כשעתיים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
  • ארוחה משפחתית: מתכון לקדרת בקר עם בצלצלים, פולים וכמון

  • קדרת אוסובוקו

  • תבשיל קדרת בשר ביין אדום ומח עצם

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • חמין בשרים

  • אריסה טריפולטאית

  • חורשט סבזי

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • סיר אסאדו וחבושים

  • כתף בקר עם פול ירוק ושום ירוק

  • תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי

  • קדירת זנב שור

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully