קדרת בקר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 1 ק"ג בשר לחי עגל חתוך לקוביות
- 10 שיני שום קלופות
- 20 בצלצלי פנינה קלופים
- 1 כוס פול יבש מושרה לילה
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 6 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
- 2 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים גס
- 3 בצלים חתוכים לארבע
- מלח, פלפל
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 1 ליטר ציר עוף חום
- 2 כפות כמון
- מים
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מבשלים את נתחי הבשר יחד עם הגזר, רבעי הבצל והסלרי במשך שעה לפחות.
- 2. מסננים את הבשר ולקרר.
- 3. לאחר הקירור חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- 4. מכניסים את הבשר לסיר. מוסיפים בצלצלים, שום, ארטישוק ירושלמי ופול. מכסים בציר עוף, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה.
- 5. מנמיכים לאש נמוכה ולבשל עוד כשעתיים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.