וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדרת כתף פרה

מתכון מאת: קובי כץ, מערכת וואלה

כרוב ניצנים בניולה. אפיק גבאי
כרוב ניצנים בניולה

מצרכים למתכון

  • (ל-6-4 מנות):
  • 1/2 1 ק"ג כתף פרה חתוכה למנות של 350 גר'
  • 250 גר' (3/4 1 כוס) קמח
  • 350 מ"ל (3/4 1 כוס) שמן זית
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 600 גרם כרוב ניצנים
  • 2 שורשי סלרי חתוך לרבעים
  • 2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לרבעים
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 3 ליטר מים או ציר בקר
  • 200 מ"ל (1 כוס) סילאן
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 10 עלי דפנה
  • מעט פלפל אנגלי שלם
  • מעט עלי טימין
  • 10 עגבניות חתוכות דק
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים את נתחי הצלי ומטגנים במחבת מכל הצדדים בחצי מכמות שמן הזית כדקה בכל צד. בסיום הטיגון מניחים על מפית נייר לספיגה.
  • 2. בינתיים מטגנים את כל הירקות (חוץ מהעגבניות) עם יתרת שמן הזית ומניחים בצד.
  • 3. לתוך סיר רחב מוזגים את היין האדום, את המים/ציר הבקר, הסילאן ואת התבלינים למעט המלח ומביאים לרתיחה.
  • 4. מוסיפים את הבשר המקומח לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 5. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עם מכסה שעתיים.
  • 6. מוסיפים לסיר את הירקות ואת כרוב הניצנים ואת העגבניות הקצוצות. מבשלים עם מכסה על אש קטנה חצי שעה.
  • 7. מסירים את המכסה, מבשלים לעוד 45 דקות וממליחים לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully