דייסת אורז מתוק עם פירות
שמן קוקוס הוא מוצר נפלא - אפשר להשתמש בו לבישול, לתיבול, ואפילו כמוצר קוסמטי. לדייסת האורז הוא מעניק טעם נפלא, שמשתלב נהדר עם הפירות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 400 מ"ל מים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה (נמכר בחנויות טבע)
- 1 מקל קינמון
- 200 גרם אורז עגול, רצוי מלא
- 640 מ"ל חלב עזים, או בופלו או חלב אורז (אפשר להשתמש גם בחלב פרה)
- 1/2 1 כפות סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- להגשה:
- 1 כף פתיתי קוקוס קלויים קלות
- 1/2 קיווי קלוף ופרוס
- 1 פסיפלורה (תוכן הפרי)
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר את המים, המלח, שמן הקוקוס והקינמון ומביאים לרתיחה.
- 2. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 6 דקות. מוסיפים את החלב, מנמיכים את לאש נמוכה מאוד וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מתמיד, עוד כ-30 דקות, עד שהחלב נספג באורז. מסירים מהכיריים ומוציאים את מקל הקינמון.
- 2. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים.
- 3. ההגשה: מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה מפתיתי הקוקוס והפירות, ומגישים. אם רוצים, אפשר להוסיף גם סילאן ומעט קינמון.