לביבות בטטה וגזר

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה, מערכת וואלה!
לביבות גזר ובטטה(צילום: בועז לביא)

מצרכים

  • לכ-25 לביבות:
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • חצי בטטה
  • 2 גזרים
  • 2 כפות קמח
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 ביצים בינוניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט טימין ורוזמרין (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבטטה ומגרדים בפומפייה. מוסיפים את הבצל הקצוץ.
  • 2. מפזרים קורט מלח על הירקות ומעבירים למסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
  • 3. מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף גם מעט טימין ורוזמרין קצוצים דק.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית. מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully