סלק בבלסמי ושמן שומשום

סלט ארגמני ויפה, המשלב את מתקתקותו הטבעית של הסלק, המחוזקת בסילאן, עם חריפתה של הגבינה

מתכון מאת: גל ברזילי, מערכת וואלה!
נשנוש סלק וגבינה, mezze

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • ½ קילו סלק שבושל בקליפתו כשעה, קולף ונחתך לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1-2 כפות שמן שומשום
  • 4 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
  • כף סילאן אמיתי, מתמרים בלבד
  • כף שמן זית
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • עלים מצרור כוסברה טרייה
  • חופן גבינה חריפה קשה (פרמזן או מנצ'גו)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים את הסלק, המלח, זרעי הכוסברה, שמן השומשום, הבלסמי, הסילאן ושמן הזית. מניחים לחומרים להתמזג יחד שעה לפחות.
  • 2. מוסיפים לקערת הסלק את הבצל הסגול ועלי הכוסברה. מפזרים מעל הכל את הגבינה החריפה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully