סלק בבלסמי ושמן שומשום
סלט ארגמני ויפה, המשלב את מתקתקותו הטבעית של הסלק, המחוזקת בסילאן, עם חריפתה של הגבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- ½ קילו סלק שבושל בקליפתו כשעה, קולף ונחתך לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1-2 כפות שמן שומשום
- 4 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה
- כף סילאן אמיתי, מתמרים בלבד
- כף שמן זית
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- עלים מצרור כוסברה טרייה
- חופן גבינה חריפה קשה (פרמזן או מנצ'גו)
אופן ההכנה
- 1. בקערה גדולה מערבבים את הסלק, המלח, זרעי הכוסברה, שמן השומשום, הבלסמי, הסילאן ושמן הזית. מניחים לחומרים להתמזג יחד שעה לפחות.
- 2. מוסיפים לקערת הסלק את הבצל הסגול ועלי הכוסברה. מפזרים מעל הכל את הגבינה החריפה.