- 1. מנפים לתוך הקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמים, ומערבבים. מוסיפים את המלח ולשים היטב למספר דקות מחוץ לקערה, עד שנוצר בצק אחיד, לא דביק ונוח לעבודה. יוצרים כדור, מחזירים לקערה להתפחה ראשונית של 40 דקות.
-
- 2. חובטים בבצק, לשים שוב ומתפיחים את הבצק שוב למשך כ-40 דקות. חוזרים על הפעולה גם בפעם השלישית - 3 פעמים לישה והמתנה של 40 דקות.
-
- 3. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, ויוצקים עליו את שמן הזית. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומכדררים. מניחים באופן מרווח על נייר האפייה. משפריצים על הכיכרות מים, או מורחים אותם בזהירות בחלבון שעורבב עם כף מים.
-
- 4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות, למכת חום ראשונה ויצירת הקרום. פותחים את התנור, משפריצים מים או מורחים שוב בחלמון, מורידים את החום ל-180 מעלות, ואופים עוד חצי שעה, עד שהלחם נאפה גם מבפנים.
-
- 5. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים בסכין לחם את כיפת הכיכר, ומוציאים בזהירות את החלק הלבן והרך, מבלי לפגוע בקרום.
-
- 6. עכשיו אפשר לצקת מרק סמיך כלשהו: פטריות, תפוחי אדמה, אפונה וכדומה. סוגרים את המכסה ומגישים מיד, כדי למנוע מהמרק הסמיך להיספג ולרכך את הקרום החיצוני.