פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בלינצ'ס במילוי אפרסמון וגבינה

      בהונגריה לא היו יותר מדי אפרסמונים למילוי הבלינצ'לס הזה, אבל בישראל יש,] וכמה שזה טוב. תוסיפו לחגיגה הזו גבינה לבנה, ותקבלו מנה שאפשר לאכול אותה לארוחת בוקר, או כקינוח. מה שתבחרו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות אפרסומנים לוולנטיין בקייקארט (אפיק גבאי)
      מנות אפרסומנים לוולנטיין בקייקארט (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-12 בלינצ'ס:
      • לבלילה:
      • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן
      • 4 ביצים
      • 3 כפות סוכר
      • 1/2 ליטר (2 כוסות) חלב
      • קורט מלח
      • 2 כפות שמן או חמאה
      • מעט שמן לטיגון
      • למלית:
      • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
      • 1/2 קילו (2 גביעים קטנים) גבינה לבנה 5 או 9 אחוז
      • 4 אפרסמונים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
      • 50 גרם אבקת פודינג וניל
      • 1/4 כפית מלח

      אופן ההכנה

      • 1. לבלילה: מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה - קודם את החומרים היבשים, ולאחר מכן את הרטובים. לאחר ערבוב יסודי מעבירים את הבלילה דרך מסננת (להוצאת הגושים).
      • 2. על מחבת טפלון, על אש בינונית, מחממים מעט שמן. יוצקים על המחבת בכל פעם 150 מ"ל בלילה (היעזרו בכוס מדידה). הטיגון של כל צד לא יעלה על כ-15 שניות. חוזרים על הפעולה עד שמכינים את כל הבלינצ'ס.
      • 3. מלית: מערבבים היטב את הגבינה הלבנה. מוסיפים לפי הסדר: פודינג וניל, מלח, סוכר. מקפלים לתוך התערובת את קוביות האפרסמון.
      • 4. מרכיבים את הבלינצ'ס: יוצקים את המלית לשק זילוף (ללא צנתר). מזלפים לרוחבו של כל בלינצ'ס, בצד הקרוב אליכם. מקפלים סנטימטר מכל צד ומגלגלים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -