עוגת קפה, שוקולד ואגוזי לוז
עוגה בעלת טעמים עשירים ודומיננטיים, המקבלת את עסיסיותה מהסירופ שיוצקים עליה בתום האפייה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית אינגליש קייש של 30 ס"מ:
- לעוגה:
- 80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 120 גרם סוכר
- 12 גרם קפה נמס מגורען
- 2 ביצים בגודל M
- 150 גרם קמח
- 2 גרם אבקת אפייה
- 2 גרם סודה לשתייה
- 120 גרם שמנת חמוצה
- 40 גרם חלב
- 40 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
- 20 גרם אגוזי לוז קצוצים דק
- לסירופ:
- 100 גרם סוכר
- 100 מ"ל מים
- 10 גרם קפה נמס
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר וקפה נמס, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
- 2. מוסיפים את הביצים לאט ובהדרגה, תוך ערבול במהירות גבוהה.
- 3. מערבבים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה והחלב.
- 4. מוסיפים שוקולד ואגוזים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
- 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פרורים.
- 6. מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ יחד, ויוצקים על העוגה כשהיא חמה.