וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קפה, שוקולד ואגוזי לוז

עוגה בעלת טעמים עשירים ודומיננטיים, המקבלת את עסיסיותה מהסירופ שיוצקים עליה בתום האפייה

מתכון מאת: ברי סייג, מערכת וואלה

עוגת קפה ושוקולד לוז טאטי. נמרוד סונדרס
עוגת קפה ושוקולד לוז טאטי

מצרכים למתכון

  • לתבנית אינגליש קייש של 30 ס"מ:
  • לעוגה:
  • 80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 120 גרם סוכר
  • 12 גרם קפה נמס מגורען
  • 2 ביצים בגודל M
  • 150 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 120 גרם שמנת חמוצה
  • 40 גרם חלב
  • 40 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
  • 20 גרם אגוזי לוז קצוצים דק
  • לסירופ:
  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 10 גרם קפה נמס

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר וקפה נמס, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
  • 2. מוסיפים את הביצים לאט ובהדרגה, תוך ערבול במהירות גבוהה.
  • 3. מערבבים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה, ומוסיפים לסירוגין את השמנת החמוצה והחלב.
  • 4. מוסיפים שוקולד ואגוזים, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם מעט פרורים.
  • 6. מרתיחים את כל מרכיבי הסירופ יחד, ויוצקים על העוגה כשהיא חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully