טארט שוקולד פקאן
טארט שוקולד פקאן טאטי (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- לתבנית עגולה, בקוטר 20 ס"מ ובגובה 3 ס"מ:
- לבצק פריך:
- 80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 60 גרם אבקת סוכר
- 20 גרם שקדים
- 2 גרם מלח
- 20 מ"ל מים קרים
- 1 חלמון ביצה
- 150 גרם קמח
- למלית שוקולד-פקאן:
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם פקאן סיני קצוץ דק
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים, חוץ מהמים והחלמון, עד שמתקבלים פרורים.
- 2. מוסיפים את המים והחלמון, ומערבבים עד להתגבשות כדור בצק. מקררים כחצי שעה במקרר.
- 3. מרדדים בתבנית טארט שקוטרה 20 ס"מ, ומכניסים לתנור שחומם ל-175 מעלות, למשך כ-20-25 דקות, עד שהבצק נאפה לחלוטין. מצננים.
- למלית:
- 1. ממיסים את השוקולדים. מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים אותה מעל השוקולד המומס, ומערבבים היטב.
- 2. מוסיפים את הפקאן ויוצקים את כל התערובת על הקלתית האפויה. מקשטים מעל בשברי פקאן, ומעבירים לצינון במקרר לפני ההגשה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה